Central point europe bv

Central Point kan kerstdrukte aan met nieuwe HP servers

Amstelveen, 9 december 2005
Central Point, een online aanbieder van computerproducten, heeft deze maand nieuwe HP servers voor haar website www.centralpoint.nl in gebruik genomen. Het bedrijf is klaar voor de kerstdrukte. De servers bieden bezoekers van de site een hogere reactiesnelheid en tot 50% betere prestaties bij het zoeken in de productdatabase.

Volgens het recente onderzoek van WatchMouse kan de meerderheid van de e-commerce sites de komende kerstdrukte niet aan, aldus Central Point directeur Brian Speelman. In december wordt onze website traditioneel gezien drie tot vier keer meer bezocht. Dit zijn voornamelijk particulieren die een kerstcadeau zoeken. Daarnaast zijn er ook veel grote bedrijven en overheidsinstellingen die voor het einde van het jaar hun ICT budget willen uitgeven.

Naast snelheidswinst, kan Central Point haar klanten met deze nieuwe HP servers een hoge beschikbaarheid garanderen, zelfs in de drukste periodes. Voor noodgevallen is er een tweede server beschikbaar waar de e-business systemen binnen een paar minuten op kunnen terugvallen, zonder verlies van kostbare gegevens.

Het bedrijf heeft in samenwerking met HP gekozen voor de HP ProLiant DL360 G4 series. De DL360 server is ontworpen voor hoge schaalbaarheid en beschikbaarheid. Dit is belangrijk voor Central Point, omdat het aantal bezoekers van www.centralpoint.nl in een jaar tijd verdrievoudigde naar ruim 16.000 unieke bezoekers per dag. Het aantal pageviews per bezoeker is met ruim 5% toegenomen. Volgens Alexa.com, onderdeel van Amazon.com, behoort de site van Central Point tot één van de vijf meest bezochte online verkoopadressen van computerproducten in Nederland.

Over Central Point Europe B.V.
Central Point is een online aanbieder van computerproducten. Het bedrijf biedt consumenten, overheid en bedrijven meer dan 160.000 artikelen van 600 merkfabrikanten. Klanten vinden op www.centralpoint.nl niet alleen de nieuwste, populaire types van een product, maar ook de minder bekende. Naast de snelheid en het gemak van kopen via het internet kenmerkt Central Point zich door zijn persoonlijke contact met de klant. Door een uniek geautomatiseerd systeem zorgt Central Point voor levering binnen 24 uur tegen scherpe prijzen.