Triodos Nederland

Onderwijs

Islamitische Universiteit Rotterdam

Werken als imam in de moskee, als pastoraal medewerker in een ziekenhuis of als vertaler in de rechtbank. Een aantal mogelijkheden die er zijn voor afgestudeerden van de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR). Op 22 oktober 2003 werd het nieuwe pand van deze Nederlandse instelling geopend. Triodos Bank heeft de aankoop van dit pand gefinancierd.

`We willen een instituut zijn voor vrede, dialoog en integratie in Nederland', aldus professor Akgündüz, rector van de IUR en voorheen verbonden aan Princeton University in de Verenigde Staten, waar hij Islamitisch recht doceerde. De universiteit telt drie faculteiten: Islamitische wetenschappen, Islamitische talen en beschavingen en Islamitische kunst. Daarnaast bevat de universiteit ook een instituut voor Islamologie, voor onderzoek en voor talen en is er een bibliotheek. Inmiddels studeren ruim 150 studenten aan de IUR.

`We hebben de universiteit een financiering verstrekt omdat we het een initiatief vinden dat een positieve bijdrage kan leveren aan onze samenleving', aldus Nelleke van Olst, kredietbehandelaar bij Triodos Bank. `De IUR biedt een intellectueel platform dat is ingebed in de westerse cultuur en dat oecomenisch gericht is. Een dergelijk project past binnen de doelstelling van Triodos Bank.'

Meer informatie? Neem contact op met Mustafa Ermek via info@islamicuniversity.nl of kijk op www.islamicuniversity.nl