AutoRai

Nissan Micra C+C nu bij de Nissan-dealer

(12/9/2005)
De Nissan Micra C+C is gearriveerd in Nederland. De modieuze coupé/cabriolet combineert de uitstekende rijeigenschappen van de Micra met de heerlijke voordelen van een cabriolet. De verkoopprijs van de Micra C+C begint bij 20.950 euro incl. BTW en BPM. De Nissan Micra staat te boek als een dynamisch rijdende hatchback. De Micra C+C doet op geen enkele wijze afbreuk aan deze reputatie, want hij profiteert van hetzelfde moderne onderstel als de hatchback. Alleen is de verpakking compleet anders, want de Micra C+C is lager, langer en heeft een bijzonder glazen vouwdak.

Dit glazen dak, het C-VIEW(TM)-dak, is uniek in zijn klasse. Het geheel is vervaardigd van glas, waardoor de Micra C+C-rijder 365 dagen per jaar van de weerselementen kan genieten. In slechts 22 seconden vouwt het dak zich op onder het dubbel scharnierende deksel van de bagageruimte Bij de ontwikkeling van de Micra C+C heeft Nissan er alles gedaan om de auto zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Daarom is het indrukken van slechts één knop voldoende om het dak te openen of te sluiten.

Niet alleen is het uiterlijk van de Micra C+C magnifiek, de auto zelf is zeker ook functioneel. Met het dak open heeft de bagageruimte een inhoud van 255 liter, als het dak is gesloten bedraagt de inhoud zelfs 457 liter, de grootste bagageruimte in zijn klasse.

Het motorenprogramma voor de Micra C+C bestaat uit twee verfijnde motoren. De 1,4-liter benzinemotor levert 88 pk en een maximumkoppel van 128 Nm. De topsnelheid bedraagt 176 km/uur en deze Micra C+C accelereert in 12,8 seconden van 0 naar 100 km/uur.

Het topmodel uit de C+C-serie wordt aangedreven door Nissans lichtgewicht 1,6-liter benzinemotor. Deze geheel uit aluminium vervaardigde motor levert 110 pk en een koppel van 153 Nm. De topsnelheid van de Micra C+C 1.6 bedraagt 191 km/uur en hij accelereert in slechts 10,6 seconden van 0 naar 100 km/uur.

De Nissan Micra C+C is leverbaar in vier uitrustingsniveaus. Het instapmodel de 1.4 Tekna â voor een prijs van 20.950 euro â beschikt al over een complete standaarduitrusting met onder meer een boordcomputer, witte wijzerplaten in het dashboard, een met leder bekleed stuur, zij-airbags, sportstoelen, 15-inchvelgen, halogeen koplampen en mistlampen voor. De Tekna Clima-uitvoering voegt daar een volautomatische airconditioning aan toe, zodat het klimaat in het interieur altijd prettig is. De meerprijs voor de Tekna Clima bedraagt
1.100 euro.

Het absolute topmodel is de 1.6 Tekna+ voor 24.650 euro, met onder meer donkere lichtmetalen 16-inchvelgen, met leder beklede zittingen, een sportieve, met leder beklede versnellingspook, een volautomatische airconditioning en een geïntegreerde 6-cd-wisselaar.