Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 09-12-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Onder invloed

HOUTEN In de nacht van donderdag op vrijdag 9 december omstreeks 00.50 uur meldde een getuige bij de politie dat hij op de Rondweg achter een slingerend bestelbusje reed. De 45-jarige bestuurder van de bestelbus stapte op de Futenweide uit, waar de gewaarschuwde agenten hem aan een blaastest onderwierpen. De man had naar eigen zeggen slechts één biertje op, maar stond zeer onvast ter been. De blaastest toonde aan dat hij teveel had gedronken en dus werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar wees uitgebreide ademanalyse uit dat hij 925 ug/l in zijn lichaam had. De Houtenaar kreeg een algeheel rijverbod van 11 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Getuigen gezocht

HOUTEN Donderdagavond 8 december werd omstreeks 18.30 uur een verdachte van woninginbraak betrapt. Een getuige zag een man op het dak van een woning aan de Goudvinkhaag zitten en nam poolshoogte. Waarschijnlijk schrok de man hiervan en hij vluchtte weg via de tuin naar een brandgang die richting de sportvelden loopt.

Zijn signalement luidt:

Jongeman, ongeveer 1.80 meter lang, halflang krullend haar, droeg een blauw nylon jack met een rode kraag.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met het politiedistrict Lekstroom, via 0900-8844.

Keet vernield

NIEUWEGEIN Donderdagavond kon de politie dankzij een getuige vernielers aanhouden.

Omstreeks 19.45 uur zag een getuige dat een groep jongeren een keet op de Professor Dr. Bakkerlaan openbrak. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de jongeren al weg, maar de agenten constateerden dat er verschillende vernielingen aan de keet gepleegd waren. Op de Mondriaanlaan zagen de agenten even later een groep jongeren staan, die het op een rennen zetten bij het zien van de politie. Vier jongens van 12 en 13jaar en afkomstig uit Nieuwegein, konden nog wel in de kraag worden gevat. Zij zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hun ouders werden in kennis gesteld. Om omstreeks 23.30 uur mochten zij weer naar huis. Drie andere jongens meldden zich later die avond vrijwillig om een verklaring af te leggen over hun betrokkenheid.