PERSBERICHT - 2005-12-08

Thuis meegenieten van 'pistefeest' via livecams en interactieve site

Veel sneeuw bij opening seizoen Zillertal Arena

In de Oostenrijkse Zillertal Arena (1300-2500m) is het wintersportseizoen 05/06 geopend met een enorm pak poedersneeuw én de vernieuwde Isskogelbahn waardoor er een vier kilometerlange afdaling naar het dorpje Gerlos gemaakt kan worden. Kijk zélf naar de versgevallen sneeuw én de prachtige winterlandschappen via de livecams die overal in het gebied staan:
zillertalarena.com/de/winter-isskogel-cam.html.

Met jaloersmakende beelden van ongerepte pistes, hemelsblauwe lucht en sfeervolle bergrestaurants. Om thuisblijvers kennis te laten maken met dit superskigebied van ruim 600 km piste heeft de website www.zillertalarena.com nu allerlei interactieve toepassingen gekregen. Wie nog niet weet naar welk wintersportoord hij of zij zal gaan, leert dankzij deze site de vele mogelijkheden (kids, boarders, après-ski, events) van Zillertal Arena goed kennen.

Interactieve website
De website www.zillertalarena.com heeft zowel een Duitstalige als Engelstalige versie. Als u meer wil weten over de specifieke wintersportmogelijkheden van Zillertal Arena kijk dan op de site en klik op Winter en vervolgens Pistenplan / Panorama. Via Interactieves Ski-Panorama komt de sitebezoeker in een wintersportwalhalla.

Met de muis
Met de muis reis je snel door Zillertal Arena (een uitgebreide kaart) met pittoreske dorpjes als Zell, Gerlos, Hippach, Königsleiten, Wald en Krimml. Leuk bij Route-Tips: de bewegende liften geven de weg aan en er wordt gemeld hoe lang sportieve of beginnende skiërs erover doen om van de ene plek naar de andere te komen. Aanklikken bij restaurants
- meeste voorzien van foto's - en u weet wáár en hoe ze zijn gelegen. Handig bij lunchafspraken.

Sport en fun
Als je klikt op Sport&Fun wordt meteen duidelijk waar de schaatsbanen, livecams, schaatsbanen, langlauf en wandelbanen zich precies bevinden. Ook de adembenemende zeven kilometerlange rodelbaan wordt aangeduid. Onder Aktuell vindt u berichtgeving over de open/gesloten liften en pistes, en het weerbericht. Bovendien vertelt het kopje Skigebietsreport wat er in de verschillende dorpen van Zillertal Arena open is.

Populaire bestemming Zillertal Arena ligt in het hart van het mooie Zillertal. Het behoort met zijn pittoreske bergdorpjes, sneeuwzekerheid en vele après-skihutten tot een van de meest populaire skibestemmingen van Oostenrijk. Men kan er skiën en boarden, maar ook schaatsen, paardrijden, paragliden, wandelen, huttentochten maken, langlaufen, off piste en cross county skiën. Ook de Nederlands sprekende skileraressen, de goede bereikbaarheid met trein, bus, vliegtuig en auto vanuit Nederland, de hartverwarmende glühwein en gezellige jodeltunes dragen een steentje bij. Om het nóg aantrekkelijker te maken bij Nederlanders staat er seizoen 05/06 niet alleen sneeuw, maar ook veel swing & fun centraal met onder andere optredens van zangeres Nena.

Sneeuwgarantie
Het in Tirol (West-Oostenrijk) gelegen Zillertal Arena - ook wel het nummer 1 winteroord genoemd is een van de grootste en meest moderne skigebieden van Oostenrijk. Na de fusie met de Gerlosplatte in 2002, zijn ook de dorpen Zell, Gerlos, Hippach, Königsleiten, Wald en Krimml toegevoegd aan dit gebied. De hoge ligging en een uitgebreid systeem van sneeuwkanonnen, geven sneeuwgarantie tot ver in het seizoen.

Pistes en liften
In totaal is er ruim 625 kilometer aan skipistes en zijn er 176 moderne liften, die 78.000 personen per uur kunnen vervoeren. Tijdens het hoogseizoen telt het gebied meer dan 20.000 wintersportliefhebbers. Vanuit Nederland is Zillertal Arena goed te bereiken met de auto, per trein naar Jenbach (Bergland Expres, ICE) en per vliegtuig naar Innsbruck (SkyEurope, Transavia). Dankzij deze uitstekende bereikbaarheid is het voor Nederlanders een aantrekkelijk gebied. De aanwezigheid van Nederlands sprekende skileraren, is bovendien een pré, zeker voor de kleine skiërs! Kijk voor meer informatie over het Zillertal Arena op de website www.zillertalarena.com.