Ingezonden persbericht


persbericht

Datum Nummer persbericht

9 december 2005 p115

Het GOED gaat in Nijmegen samen verder met BREED

Het GOED blijft op het nippertje toch voor Nijmegen behouden. Het recycling bedrijf maakt een doorstart in samenwerking met BREED. Het Goed en de gemeente komen elkaar tegemoet om de doorstart mogelijk te maken. De gemeente geeft het bedrijf financiele garanties voor een overgangsperiode van één jaar. Het Goed gaat akkoord met betaling op basis van behaalde prestaties vanaf 2007. De samenwerking met BREED (uitvoerder van de wet sociale werkvoorziening) moet ervoor zorgen dat het bedrijf ook in de toekomst een goede werkgever is voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. Het bedrijf krijgt een tegemoetkoming in de kosten voor begeleiding van leerwerkplekken.

Met de overeenkomst is het dreigende vertrek van Het Goed uit Nijmegen op het laatste moment toch nog afgewend. Komende week ondertekenen de gemeente, Het Goed, BREED en DAR een intentieverklaring waarin ze de samenwerking en financiele afspraken voor de komende vijf jaar vastleggen. Het GOED zal de ontslagaanvraag voor haar Nijmeegse werknemers bij de rechtbank intrekken. Het veertigtal banen blijft behouden.

Vanaf 2007 gaat de gemeente het bedrijf Het Goed/BREED bv betalen op basis van prestaties. Het bedrijf denkt dan minstens 1400 ton kringloopgoederen in te zamelen en driekwart daarvan te kunnen hergebruiken. De gemeente betaalt dan voor iedere ton die ingezameld is een vergoeding en voor iedere ton hergebruik een aanvullend bedrag. Om een doorstart van het bedrijf mogelijk te maken geldt 2006 als een overgangsjaar. In dat jaar betaalt de gemeente aan Het Goed/BREED bv een garantiebedrag, ongeacht het behaald inzamel- en hergebruiksresultaat. Het Goed/BREED heeft een jaar de tijd om het streefbedrag waar te maken en andere huisvesting te zoeken.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer (024) 329 2380

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen