Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Snelheidscontrole Spankeren

Publicatiedatum: 9-12-2005 10:11:18

Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft donderdag op de Zutphensestraatweg (N348) in Spankeren een snelheidscontrole uitgevoerd. De snelheid van ruim 5.500 passerende voertuigen is gecontroleerd. 44 Bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/h.

Het Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontroles op 28 geselecteerde trajectwegen buiten de bebouwde kom. Hier gebeuren veel ongelukken met ernstige afloop. Uit onderzoek door de verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden is gebleken dat de meeste veelal veroorzaakt worden door te hard rijden. Op basis van deze onderzoeken houdt het Verkeershandhavingsteam daarom verkeerscontroles. "Zomaar" ergens controleren is er dus niet bij!

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Wageningen - fietser (67) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 9-12-2005 10:32:32

Op de rotonde van de Rooseveltweg en de Kennedyweg in Wageningen is donderdagmiddag een fietser aangereden. Het slachtoffer, een 67-jarige Wageninger, raakte daarbij gewond en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks half drie toen een automobilist, een 67-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer, vanaf de Kennedyweg de rotonde op reed. Vermoedelijk als gevolg van de laagstaande zon zag hij de fietser, die al op de rotonde reed, over het hoofd. Bij de aanrijding kwam de fietser ten val waarbij hij de verwondingen opliep. Het slachtoffer is naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 9-12-2005 10:31:58

De Edese politie heeft donderdagavond in de wijk Veldhuizen een 29-jarige bewoner aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn evenoude echtgenote. Het slachtoffer waarschuwde rond kwart over acht de politie nadat ze haar woning was uitgevlucht. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen bij het slachtoffer bleek dat ze gewond was. Ze moest zich onder doktersbehandeling stellen. Volgens de verklaring van de vrouw had haar echtgenoot haar tijdens een ruzie met een bord teen het hoofd geslagen. Agenten gingen daarop naar de echtelijke woning en troffen daar de man nog aan. Hij gaf toe zijn vrouw geslagen te hebben, waarop hij werd aangehouden. De man is in verzekering gesteld. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek - beschonken Arnhemmer van de weg geraakt
Publicatiedatum: 9-12-2005 10:31:29

Een 65-jarige Arnhemse automobilist is donderdagavond in Oosterbeek door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man was op de Dreijenseweg met zijn wagen van de weg geraakt. Surveillerende agenten stuitten rond half tien op de gestrande wagen maar troffen geen bestuurder aan. Na een onderzoek in de omgeving troffen zij de Arnhemmer op de Stationsweg lopend aan. De man maakte een beschonken indruk en erkende zojuist met zijn wagen van de weg te zijn geraakt. Daarop werd de Arnhemmer aangehouden. In het politiebureau moest hij de ademanalyse ondergaan, waarbij een alcoholpromillage werd gemeten van 1,46 (ruim tweeënhalf keer de norm). Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast kreeg de Arnhemmer een bekeuring omdat hij het inrijverbod genegeerd had. In verband met wegwerkzaamheden is de Dreijenseweg afgesloten voor alle verkeer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606