Politie Hollands Midden

Datum: 9 December 2005

Katwijk Mishandeling bij tankstation Een 62-jarige man uit Katwijk heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De man stond op donderdag 8 december, omstreeks 15.30 uur, bij een tankstation op de Koningin Julianalaan zijn auto schoon te maken. Een onbekend gebleven man wilde langs hem heen rijden. De man vond vermoedelijk dat dit slecht kon, stapte zijn uit en sloeg de man in het gezicht. De Katwijker liep letsel in het gezicht op door de slag. De politie is op zoek naar de onbekende man. Misschien dat er personen zijn die het voorval hebben gezien en iets meer kunnen vertellen over de man of zijn auto. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Lisse Aanhoudingen na diefstal uit auto

De politie heeft in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 december twee mannen van 30 jaar zonder bekende woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto op de Von Bonninghausenlaan. De zoon des huizes liep naar huis en zag twee mannen die zich verdacht gedroegen. Toen hij zag dat er was ingebroken in de auto van zijn vader, zijn ze samen, vader en zoon, direct de twee achterna gegaan. De mannen liepen over de Heereweg waar de zoon de auto voor hen stopte. Hierop zetten de mannen het op een lopen en lieten ondertussen een attachékoffen en een rugtas vallen. Vader en zoon verloren de mannen bij het kerkgebouw 'De Klister' uit het oog. De politie die intussen al was gebeld hield kort na elkaar beide mannen aan. In de weggegooide rugtas werden de goederen, een radio CD-speler en een navigatiesysteem aangetroffen die uit de auto afkomstig waren. Tevens zaten in de tas nog een verrekijker, een luidspreker van een handsfreeset en een rijbewijsmapje. De attachékoffer bleek ook van de vader te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden Steekpartij, getuigen gezocht De politie is een onderzoek gestart naar een steekpartij die zich voor heeft gedaan in het portiek van een woning aan de Paramaribostraat. Een 28-jarige Leidenaar is op donderdag 8 december, omstreeks 18.50 uur, bij het openen van zijn deur met een steekvoorwerp gestoken door een onbekende man in een witte jas. De hulpdiensten zijn vervolgens ingeschakeld. Het ambulancepersoneel heeft de man direct overgebracht naar het LUMC en de politie is een onderzoek gestart. Een politiehond is ingezet en in de omgeving is een zoekslag gemaakt op zoek naar de onbekende man met de witte jas. Dit heeft niets opgeleverd. De politie zet vandaag het onderzoek voort en vraagt getuigen zich te melden via het algemene telefoonnummer 0900-8844 en te vragen naar de recherche in Leiden.

Leiden Aanrijding tussen auto en fietsster Agenten werden op donderdag 8 december, omstreeks 01.50 uur, door de gezamenlijke meldkamer naar de Haagweg gestuurd. Ter plaatse bleek een fietsster door een auto geraakt te zijn. De fietsster, een 21-jarige vrouw uit Leiden, reed over de Haagweg in de richting van de Churchilllaan. Op een gegeven moment wilde zij links afslaan en sorteerde voor. Vermoedelijk heeft de automobilist, een 24-jarige man uit Sassenheim, haar te laat opgemerkt en reed de vrouw aan de achterzijde aan. De fietsster is ten val gekomen en heeft hierbij hoofdwonden opgelopen. Zij is overgebracht naar het LUMC.

Leiden Poging tot beroving De politie heeft aangifte opgenomen van een 22-jarige man uit Leiden. De man was op vrijdag 9 december, omstreeks 02.45 uur, op weg naar huis. Op het moment dat hij op de Hooglandse Kerkgracht liep werd hij door een groepje jongeren aangesproken. Het groepje, bestaande uit twee jongens en een meisje, sprak hem aan en wilde zijn waardevolle spullen. De Leidenaar zei dat hij niets bij zich had waarop hij in gezicht geslagen werd en geschopt werd. Het groepje is er vervolgens vandoor gegaan. De Leidenaar heeft direct 1-1-2 gebeld en heeft aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart.

Alphen aan den Rijn Aanrijding tussen auto en fietsster Na een aanrijding op de Flemingweg tussen een fietsster een automobilist werden de hulpdiensten ingeschakeld. De politie was ter plaatse om de aanrijding af te wikkelen en de ambulance was ter plaatse om de gewonde fietsster te behandelen. De fietsster, een 22-jarige vrouw uit Ter Aar, wilde vanuit een uitrit van de Flemingweg de weg oprijden. Aan de overkant reed echter net ook een 33-jarige automobilist uit Leiderdorp de weg op. De twee raakten elkaar frontaal waardoor de vrouw over de motorkap op de grond viel. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis en is ter plaatse door het ambulance personeel gecontroleerd.

Leiderdorp Aanhouding na brandstichting

De politie heeft donderdagavond, 8 december, een 16-jarige Leiderdorper aangehouden op verdenking van het plegen van brandstichting. Surveillerende agenten zagen dat een groep jongeren brandstichtte bij de Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) op de Bloemerd. Bij het zien van de politie zetten de jongeren het op een lopen. Wel bleef er een fiets achter. Ter plaatse bleek dat de jongens kartonnendozen in brand hadden gestoken. Een van de agenten is in de omgeving gaan zoeken naar de jongeren. De agent zag de Leiderdorper lopen en noteerde zijn gegevens. De jongen gaf aan van huis te komen. Nadat de agent weer was doorgereden is de jongen echter naar de achtergebleven fiets gelopen. De tweede agent die uit het zicht stond zag de Leiderdorper naar de fiets lopen. Daar werd hij aangehouden. De Leiderdorper zal worden aangemeld bij bureau Halt. De politie zal de andere jongens benaderen.

Oude Wetering Aanhouding na bedreiging

De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag 9 december een 26-jarige Leidenaar aangehouden na bedreiging van agenten. De agenten waren naar een woning aan het Praam gegaan vanwege een vermoedelijke ruzie. Terwijl de agenten naar de woning liepen, kwam de man met een honkbalknuppel naar buiten. De man begon te schelden en te dreigen met de knuppel, waarna de agenten na diverse waarschuwingen de man hebben gepepperd. De man werd hierna aangehouden.

Bergambacht Verkeersongeval De politie heeft hulp geboden bij een verkeersongeval op de Provincialeweg. Daar had op donderdag 8 december, omstreeks 17.15 uur, een aanrijding plaats gevonden tussen een scooter en een personenauto. Een 23-jarige automobilist uit Harmelen was vanuit een uitrit de Provincialeweg opgereden, hij verleende aan een van rechtskomende scooter geen voorrang en reed tegen hem aan. De bestuurder van de scooter, een 37-jarige Leidenaar, is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Jongens gepakt na spuiten graffiti

De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag 9 december twee Gouwenaren van 16 jaar aangehouden nadat ze op heterdaad waren betrapt op het spuiten van graffiti Voorbijrijdende agenten zagen de twee plotseling wegrennen vanaf de Rozendaal. Hierop zijn de agenten de jongens achterna gegaan en trof hen in een tuin aan het Jan Kottenerf waar ze werden aangehouden. Vijf spuitbussen die in de tuin waren verstopt werden in beslag genomen. De jongens hadden net graffiti gespoten op het Rozendaal. Een van de jongens bekende die avond ook graffiti te hebben gespoten op een houten plaat van een bankgebouw op de Kleiweg en op een loods op de Nieuwe Gouwe Oostzijde. Tegen de Gouwenaren wordt proces verbaal opgemaakt.

Nieuwerkerk a/d IJssel Geen rijbewijs en valse naam

De politie heeft vrijdag 9 december, omstreeks 02.15 uur, een 19-jarige Waddinxvener aangehouden. De bestuurder werd tijdens een controle op de Rijksweg A20 bij Nieuwerkerk a/d IJssel betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Tevens gaf de bestuurder een valse naam op aan de agenten. Tegen de Waddinxvener wordt proces verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --