Eemland-Noord, 11.40 uur

Utrecht 09-12-2005 - Nieuwsberichten district Eemland-Noord

Jeugd aangehouden

SOEST - Rondom winkelcentrum de Tamboerijn werd donderdagavond extra toezicht gehouden in verband met regelmatig terugkerende jeugdoverlast als het plegen van vernielingen, het bevuilen van de openbare weg en het belemmeren van het winkelend publiek.

Omstreeks 21.45 uur hield de politie twee jongens aan (13 en 17 jaar uit Soest) omdat zij over daken liepen van panden aan de Willaertstraat.

Winkeldief gepakt

BAARN - Een 38-jarige man uit Baarn werd donderdagmiddag omstreeks 17.15 uur aangehouden op de Laanstraat. De man werd door winkelpersoneel betrapt op diefstal van drogisterijartikelen en sloeg op de vlucht. Aanrijdende agenten zagen de man rennen op de Laanstraat en hielden hem aan.

Uit onderzoek bleek dat de man nog twee andere winkeldiefstallen had gepleegd. Hij werd ingesloten en verhoord.

Verkeersongeval met letsel

SOEST Op de Van Weerden Poelmanweg raakte donderdagavond omstreeks 18.00 uur een 48-jarige vrouw gewond bij een verkeersongeval.

Om onbekende reden raakte de vrouw van de weg, botste tegen een boom en werd vervolgens op de rijbaan voor tegemoet komend verkeer gelanceerd. Daar kwam de auto van de vrouw vlak voor een tegemoetkomende auto tot stilstand.

De 48-jarige vrouw met onbekend letsel werd naar het ziekenhuis vervoerd ter controle. Verder raakte er niemand gewond bij de aanrijding. De Van Weerden Poelmanweg werd gedeeltelijk afgesloten voor al het verkeer tot ongeveer 20.15 uur. Beide personenautos moesten worden weggesleept.

Verlichtingscontrole

EEMNES Op de Laarderweg heeft de politie donderdagochtend een verlichtingscontrole gehouden. Dertien fietsers kregen een bekeuring omdat zij geen goed werkend voor- en/of achterlicht hadden.

Verkeerscontrole

EEMNES - Op de Heidelaan werd donderdagochtend gecontroleerd op gemotoriseerd verkeer dat de Heidelaan wilde inrijden. Middels een verkeersbord is hier duidelijk gemaakt dat motorvoertuigen, bromfietsen en snorfietsen hier niet mogen inrijden. Twaalf bestuurders werden bekeurd. De boete voor een dergelijke overtreding bedraagt 45 euro.