Stad Utrecht, 10.05 uur

Utrecht 09-12-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Gewapende overval

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag werd omstreeks 04.40 uur een pand overvallen aan de Lange Nieuwstraat. Een onbekend geldbedrag werd buitgemaakt door een man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ter plaatse gekomen agenten stelden een onderzoek in dat later in de nacht leidde tot de aanhouding van een verdachte: een 23-jarige man uit Utrecht.

Hij werd aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Fietsverlichting

UTRECHT Donderdag werden aan het eind van de middag in het centrum van de stad Utrecht vijftig fietsers staande gehouden omdat zij zonder voor- en/of achterlicht fietsten. Zij kregen allen een bekeuring.

In de avonduren werd op fietsverlichting gecontroleerd in de omgeving van de Brailledreef. Hier ontvingen zes fietsers een bekeuring.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT Twee Utrechtse jongens van 15 en 16 jaar werden donderdagavond omstreeks 19.00 uur op heterdaad betrapt toen zij in autos aan het inbreken waren. Surveillerende agenten zagen het tweetal met zaklantaarns in geparkeerde autos kijken en vervolgens een autoruit inslaan waarna zij een tas uit de auto trokken.

Beide jongens zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor

Alcohol in het verkeer

UTRECHT Een 49-jarige man uit Nieuwegein werd donderdagavond om 20.30 uur op de Waterlinieweg aangehouden omdat hij met hoge snelheid agenten voorbij reed. Toen de agenten de man staande hielden, roken zij dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij 590 ug/l. Hij kreeg een rijverbod, moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Bromfietscontrole

UTRECHT In het centrum van de stad Utrecht werden donderdagmiddag en avond bromfietsen gecontroleerd.

Van de 55 gecontroleerde bromfietsen, waren er 26 in orde. Voor de overige 29 bestuurders werden in totaal 39 bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor een te hoge snelheid en gladde banden.

Tijdens de controle werd een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden omdat hij weigerde mee te werken aan de controle. De jongen kreeg een bekeuring omdat hij tegen de verplichte rijrichting in op het Smakkelaarsveld had gereden. Hij was het hier niet mee eens en schold de agent uit. Omdat hij zijn papieren niet wilde afgeven, werd hij aangehouden.

Winkeldiefstallen

UTRECHT Twee vrouwen van 21 en 28 jaar oud en afkomstig uit Utrecht werden donderdagmiddag aangehouden nadat zij kleding hadden meegenomen uit een winkel aan de St. Jacobsstraat. De kleding vertegenwoordigde een waarde van ongeveer 1.200 euro.

De beveiliging in de winkel betrapte de beide vrouwen en droeg het tweetal aan de politie over.