Dienstenbond CNV

CAO Drogisterijen: doen of niet doen?
09-12-2005

Zeer moeizaam. Zo kunnen de onderhandelingen voor de nieuwe CAO Drogisterijen wel genoemd worden. Na veel vijven en zessen ligt er uiteindelijk dan toch een onderhandelingsresultaat. Doen of niet doen; dat is nu de vraag aan u. Alhoewel wij niet staan te juichen denken wij wel dat dit het maximaal haalbare resultaat is dat wij konden bereiken. Ons advies: doen.

Begin november is in een info gemeld dat een grote meerderheid van de leden het toenmalige eindbod van werkgevers niet accepteerden. Met deze steun van u in de rug zijn wij opnieuw met werkgevers om de tafel gaan zitten. Dit heeft geresulteerd in verbeteringen van loon en ziekte en iets betere pensioenovergangsmaatregelen ten opzichte van het eerdere voorstel. Dank daarom voor uw steun. Het is nu aan u om aan te geven of dit resultaat (onder voorbehoud van een akkoord met de werkgevers over de tekst van het onderhandelingsresultaat) kan worden omgezet in een nieuwe CAO Drogisterijbranche. Met bijgaand reactieformulier kunt u tot 27 december aanstaande uw stem uitbrengen.

Waar hebben we afspraken over gemaakt?

Looptijd
De CAO heeft een looptijd van 3 jaar, van 1 april 2004 tot en met 31 maart 2007.

Loon
Op 1 november jongstleden heeft u een loonsverhoging gehad van 0,75%, op 1 januari 2006 komt hier nog eens 1,5% bij en op 1 januari 2007 zal hier 0,75% aan worden toegevoegd. Het betreft de feitelijke lonen en de schaallonen.

Arbeidsongeschiktheid en reïntegratie
De eerste 26 weken bij ziekte worden 100% doorbetaald. De daarop volgende 26 weken worden 90% doorbetaald. In het 2e jaar wordt dan 80% van uw salaris doorbetaald. Als u actief meewerkt aan uw reïntegratie krijgt u hier nog 10% bovenop. Er is een nieuwe wet, de WIA, die straks de WAO vervangt. In deze wet, die over langdurig arbeidsongeschikten gaat, zijn er drie situaties mogelijk.


1. U bent langdurig ziek, met weinig kans op herstel. U komt dan in de IVA. Na de bovenstaande eerste twee jaar waarin respectievelijk 100% en 90% van uw brutoloon wordt uitgekeerd. In het 3e en 4e jaar wordt dat dan 80% en in het 5e en 6e jaar wordt 75% van het loon doorbetaald.


2. Uw arbeidsongeschiktheidspercentage wordt ingeschat tussen de 35 en 80% (WGA). U ontvangt dan een aanvulling op het arbeidsongeschiktheidsdeel van het loon in het 3e en 4e jaar van 10% van het brutosalaris. Deze aanvulling is 5% in het 5e jaar.


3. U bent ziek, maar voor minder dan 35%, en valt dus niet in de WIA. In het 3e jaar ontvangt u een aanvulling van 10% waardoor de 80% van het brutoloon wordt bereikt.

Pensioen
Voor het ouderdomspensioen en vervroegd uittreden zijn afspraken gemaakt bij het Bedrijfstakpensioenfonds Detailhandel (BPFD). Hier is een uittredingsleeftijd van 63 jaar overeengekomen. Deze discussie en besluitvorming vallen buiten het CAO-overleg. Omdat er een VUT-regeling van 60-63 jaar bestond hebben wij geprobeerd om de leeftijd onder de 63 te krijgen. Dit is helaas niet gelukt. De VUT-regeling wordt wel afgebouwd. Alleen werknemers van 55 jaar en ouder kunnen nog met de VUT, maar ook zij moeten langer doorwerken. Wel wordt de huidige VUT omgezet in een spaar-VUT. U kunt dan kiezen om langer te werken en later met de VUT te gaan zodat uw uitkering hoger wordt. Deze uitkering wordt echter nooit hoger dan 100%.

Wanneer kunt u met de VUT?

Leeftijd op 1 januari 2005

Uittreedleeftijd

55 jaar

62 jaar

56 jaar

61 jaar en 5 maanden

57 jaar

60 jaar en 11 maanden

58 jaar

60 jaar en 6 maanden

59 jaar

60 jaar en 2 maanden

Nieuw zorgstelsel
Werkgevers zullen de vakbonden informeren over hun gesprekken met verzekeraars rond de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet.

Kinderopvang
Werkgevers betalen 1/6e deel van de kinderopvangkosten.

Conclusie
Op het gebied van loon, ziekte en andere regelingen zijn we tevreden met wat is overeengekomen. Op het gebied van pensioenen hebben wij niet onze inzet kunnen realiseren en helaas wat water bij de wijn moeten doen. Ten opzichte van het eindbod van werkgevers van vorige maand hebben we echter, met uw steun, de nodige verbeteringen kunnen realiseren. Kortom wij zijn niet laaiend enthousiast over dit resultaat maar het is het maximaal haalbare. Wij adviseren u dan ook in te stemmen met het resultaat. Mail ons uw stem naar onderstaand e-mail adres.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze info bel dan met uw bestuurder Marten Jukema. Hij is te bereiken op 035-6460580 of e-mail hilversum@cnvdibo.nl