Dienstenbond CNV

Nieuwe versie onderhandelingsresultaat SWK
09-12-2005

Onlangs hebben wij u laten weten dat de leden van CNV Dienstenbond akkoord zijn met het onderhandelingsresultaat SWK. Onderdeel van het onderhandelingsresultaat is het instellen van een pensioenwerkgroep. Nu de uitkomsten bekend zijn en er een wijziging optreedt in het onderhandelingsresultaat leggen wij het gewijzigde resultaat aan u voor.

In het eerdere onderhandelingsresultaat moesten nog een aantal zaken nader worden ingevuld. Gezien de aanvullingen leggen wij u het gehele akkoord nogmaals ter instemming aan u voor. Wij vragen u uw reactie per e-mail voor vrijdag 16 december naar ons terug te sturen. Onderstaand treft u de belangrijkste wijzigingen op het oorspronkelijke resultaat. In de bijlage treft u de precieze tekst aan.

Levensloop
Iedereen kan geld storten in een levensloopregeling vanaf 2006. Met de werkgevers is overeengekomen om een levensloopregeling voor de hele branche in te voeren. Omdat het dan gaat om een groot aantal potentiële deelnemers kan er een veel lucratievere afspraken gemaakt worden met een hoger rentepercentage. Daarnaast zijn er een aantal regels opgenomen die vastleggen op welke manier de opgebouwde vrije tijd kan worden opgenomen. Dit om ervoor te zorgen dat daar geen onduidelijkheid over ontstaat.

Vakbondscontributie
Vanaf 2006 kunt u aan uw werkgever vragen uw vakbondscontributie die u aan ons betaald uit uw salaris te vergoeden. Dat wil zeggen dat van uw brutosalaris de vakbondscontributie wordt afgetrokken en u het netto uitbetaald krijgt. Dit levert u een fiscaal voordeel op dat kan oplopen tot 65,-. Om gebruik te maken moet voor 1 december 2006 het formulier, die in de CAO zal worden gezet, invullen en bij uw werkgever inleveren.

Dispensatie kinderopvang Free Record Shop
In een sociaal fonds wordt premie betaald door werkgevers waaruit kinderopvang wordt betaald aan de werknemers. Omdat de Free Record Shop een betere eigen kinderopvangregeling heeft dan het fonds, is besloten dat deze winkelketen dan ook niet hoeft deel te nemen aan de regeling.

(Pre)Pensioen
In de voorgaande info hebben wij reeds aangekondigd dat de berichten slecht door de verwachte gevolgen van de overheidsmaatregelen voor de branche-prepensioenregeling. De prepensioenregeling is aangesloten bij de BPFD. De SWK-CAO onderhandelt niet over de inhoud van deze regeling. Voor branches als de SWK blijken nu eigen aanvullingen veel te duur te zijn naast een nog openstaand tekort van een half miljoen euro. De werkgevers zullen het tekort aanvullen en vanaf 2006 zal er geen premie meer worden geheven voor de aanvullende brancheregeling (u betaald dus minder). Vervroegd uittreden blijft wel mogelijk op basis van een gewijzigde BPFD-regeling. Over de precieze invulling wordt u later door het pensioenfonds ingelicht.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per email op het adres h.devaan@cnvdibo.nl