PERSBERICHT - 2005-12-09

GPS-wandeling in Haarlem

Na een eerste introductie tijdens de Open Monumentendagen is de GPS-Guide nu ook te huur bij de VVV in Haarlem. De GPS-Guide is een meertalig informatiesysteem dat bestaat uit een handcomputer (PDA) met geïntegreerde GPS-ontvanger en koptelefoon waarop tijdens wandel- en fietsroutes achtergrondinformatie wordt aangeboden. De actuele positie van de gebruiker wordt bepaald door het GPS navigatiesysteem. Zodra de toerist in de buurt van een bezienswaardigheid komt, geeft de PDA informatie in beeld en geluid. De toerist kan vervolgens door de aangeboden informatie heen bladeren.

De stadswandeling Verrassend Groen in Haarlem wordt u via de GPS-Guide in het Nederlands of Engels aangeboden. De route voert langs hofjes met fraaie tuinen, groene straatjes en verrassende bloemenwinkels. De GPS-Guide wijst tijdens de wandeling de weg en geeft ondertussen interessante achtergrondinformatie. De wandeling duurt ca. 2 uur.

De GPS-Guide is te huur bij de VVV Haarlem, gevestigd naast het station (Stationsplein 1). De huur bedraagt 10,- (excl. 50,- borg). Legitimatie is verplicht.

Openingstijden: ma t/m vr 9.30 - 17.00, za 10.00 - 15.00, zo gesloten. Vooraf reserveren is aanbevolen. Voor vragen over het huren van de GPS-Guide kunt u contact opnemen met de VVV (0900-6161600 of info@vvvzk.nl).