Politie Groningen

Persberichten vrijdag 9 december 2005

Provincie Groningen 09-12-2005 -

Groningen: voetgangster breekt voet bij ongeval
Een 52-jarige inwoonster van Groningen heeft donderdagmorgen haar voet gebroken toen ze op de voetgangersoversteekplaats bij de kruising Edelsteenlaan met de Diamantlaan in Groningen werd aangereden door een personenauto. Ze is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist, een 29-jarige inwoner van Groningen, wilde op de kruising vanaf de Edelsteenlaan linksaf de Diamantlaan oprijden. Hij zag daarbij de overstekende voetgangster over het hoofd.

Groningen: alcohol
In de stad werden twee controles gehouden. Op de Hooghoudstraat werd bijna 500 voertuigen gecontroleerd. Zes bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van autogordels en technische gebreken. Op de Ketwich Verschuurlaan werd ook gecontroleerd en werden enkele bestuurders opgeschreven voor technische mankementen. Een 40-jarige Stadjer moest na de controle zijn rijbewijs inleveren. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en had ruim 1.7 promille alcohol in zijn bloed. In de Gelkingestraat werd afgelopen nacht een 30-jarige man uit Coevorden aangehouden. Hij bleek na een blaastest 1.2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien was de man niet in het bezit van een rijbewijs. De man kreeg een boete en de auto waarin hij reed werd voor het politiebureau geparkeerd. De eigenaar van de auto, een 23 jarige man uit Coevorden zat als passagier bij de verdachte in de auto. Ook hij bleek gedronken te hebben. Aan hem werd daarom een rijverbod opgelegd. Na ruim een uur bleek de auto te zijn verdwenen. Agenten zagen even later de auto in het Zuiderpark rijden, waarbij de verdachte als inzittende meereed. De 23-jarige man uit Coevorden reed terwijl hij een rijverbod had gekregen. Bij controle bleek hij 1.2 alcohol in zijn bloed te hebben. De auto werd nu aan het bureau geparkeerd. De heren gingen beiden met een proces verbaal op zak de deur uit.

Groningen: winkeldief aangehouden voor bedreiging
De politie heeft donderdagmiddag een 32-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor winkeldiefstal en bedreiging van personeel met een schaar. De man werd in een bouwmarkt aan de Friesestraatweg in Groningen betrapt voor diefstal van een paar cilindersloten. Toen hij door personeel werd aangehouden verzette hij zich hevig en bedreigde het personeel met een schaar. De man werd in een kamer opgesloten tot de komst van de politie. Deze nam de man mee naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Ter Apel: man steekt vriendin met mes
In een woning aan de Rondstraat heeft de politie donderdagavond een 63-jarige man uit Ter Apel aangehouden. De man had ruzie gekregen met zijn 48-jarige vriendin omdat zij te laat thuis was. Hij bedreigde zij n vriendin met een mes en stak haar. Hierdoor liep de vrouw enkele verwondingen op. Ook de wond liep zelf een hoofdwond op. De verdachte is na behandeling in een ziekenhuis ingesloten. De vrouw is elders ondergebracht.

Ter Apel: man rijdt door na aanrijding met geparkeerde auto Een 36-jarige inwoner van Ter Apel is donderdagavond op de Munekedijk door de politie aangehouden. De man had een aanrijding veroorzaakt met een geparkeerde auto op de Ds. Fleischerweg. Getuigen waarschuwden de politie die het spoor van de auto konden volgen doordat de auto de kentekenplaten verloor en een oliespoor achterliet. Nadat agenten de auto hadden achterhaald zagen ze de bestuurder uit de auto vluchten. Na een korte achtervolging werd de bestuurder aangehouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Een blaastest wees uit dat hij 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs werd ingenomen en de man kreeg een proces verbaal voor het doorrijden na een ongeval.

Scheemda: rijden zonder rijbewijs
Op de Rijksweg A7 nabij Scheemda werd een 47-jarige vrouw uit Bellingwolde van de weg gehaald. De vrouw bleek in haar auto te rijden terwijl haar rijbewijs ongeldig was verklaard. De vrouw bleek meerdere malen gepakt te zijn voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook afgelopen nacht werd geconstateerd dat zij had gedronken. Bij een blaastest blies zij 1 promille. De auto van de vrouw is aan het bureau geplaatst, deze bleek geen APK keuring te hebben ondergaan.

Zevenhuizen: auto uit de bocht, bestuurder gewond
Een 27-jarige automobilist uit Nuis is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Carolieweg in Zevenhuizen met zijn auto uit de bocht vloog en tegen een boom botste. De auto kwam vervolgens in de sloot tot stilstand. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Het ongeval ontstond toen de automobilist in een bocht naar rechts in de linkerberm terechtkwam. De auto raakte daarna in een slip en belandde in de rechterberm tegen de boom. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd.

Klein Ulsda: zes vrouwen aangehouden in sexhuis voor illegaal verblijf

Tijdens een reguliere controle in een sexhuis in Klein Ulsda heeft de politie donderdagmiddag zes vrouwen aangehouden die niet in het bezit waren van een verblijfsvergunning. De vrouwen in de leeftijd van 24 tot 38 jaar werkten in het sexhuis. Ze zijn in vreemdelingenbewaring gegaan. Ze zullen na uitgebreid onderzoek naar hun identiteit worden uitgewezen naar het land van herkomst. De gemeente zal van de uitkomst van de controle op de hoogte worden gesteld.

Spijk: rijbewijs ingevorderd voor te hard rijden
De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobilist uit Uithuizen. De man reed op de Hogelandsterweg met een snelheid van 138 km/u terwijl aldaar maximaal 80 km/u was toegestaan. De snelheid werd vastgesteld met de lasergun.

Kornhorn: automobilist onder invloed
De politie heeft donderdagnacht op de Provincialeweg bij Kornhorn een 45-jarige inwoner van Houtigehage aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd tijdens een routinecontrole staande gehouden. Uit de blaastest op straat bleek dat hij te veel had gedronken. Aan het politiebureau bleek dat hij 1.1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren.
Een 44-jarige automobilist uit Tolbert werd eveneens bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij werd aangehouden op de Nieuweweg in Nuis. Hij had 0.6 promille in zijn bloed.

Aduard/Zuidhorn: controle fietsers
In de omgeving van Zuidhorn n Aduard werden donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur fietsers gecontroleerd op het voeren van de juiste verlichting. Van de veertig fietsers bleken 2 hun verlichting niet in orde te hebben. Zij kregen een bekeuring.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden. Harkstede , Hoofdweg : aantal geregistreerde voertuigen: 588, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Zevenhuizen , Oudestreek : aantal geregistreerde voertuigen: 210 , aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Groningen , Friesestraatweg : aantal geregistreerde voertuigen: 1650, aantal overtredingen: 38 , hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Groningen , Groningerweg : aantal geregistreerde voertuigen: 799, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.