Gemeente Langedijk


Vrijwilligersprijs voor Houria Elbouazzati-Benali en Jessica Bijvoet 08 december 2005

Beide prijzen werden donderdagavond uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Allemanskerk te Oudkarspel. Jurylid P. de Boer heeft de Vrijwilligersprijs 2005 overhandigd aan mevrouw Elbouazzati. De heer B.W. Hiemstra van de Rabobank Langedijk-Harenkarspel reikte de Aanmoedigingsprijs Jeugdige Vrijwilliger uit aan Jessica Bijvoet.

De Vrijwilligersprijs is een kunstzinnig beeldje met symbolische betekenis. Bovendien bevat de prijs een bedrag van 500,- te besteden aan een goed doel. Ook de Aanmoedigingsprijs Jeugdige Vrijwilliger bestaat uit een beeldje en 500,- voor een goed doel. Voor de Langedijker Vrijwilligersprijs 2005 werden 20 nominaties ontvangen. Allemaal mensen die fantastisch werk doen of hebben gedaan, de jury stelt dan ook nadrukkelijk dat er moeilijk gesproken kan worden van verliezen wanneer iemand de prijs niet wint. Tenslotte kan er maar één winnen.

De winnaar van Vrijwilligersprijs 2005 is Houria Elbouazzati-Benali (43) uit Zuid-Scharwoude. Zij is geboren Marokkaanse en valt op vanwege de diversiteit in haar vrijwilligerswerk. Ze combineert dit met het moederschap van 5 thuiswonende kinderen in de leeftijd van 10 tot 24 jaar. Houria Elbouazzati is medeoprichter en bestuurslid van de stichting Vrouwenbuurthuis Viola, spreekt Arabisch en fungeert ook als contactpersoon voor migrantenvrouwen in Langedijk. Zij zorgt ervoor dat informatie uitgewisseld wordt, zodat meer begrip ontstaat tussen de autochtone en allochtone bevolking. Daarnaast helpt Houria in verzorgingshuis Buitenzorg, bij voetbalvereniging LSVV, als overblijfmoeder op basisschool De Wijde Veert, is ze oppasmoeder voor vrouwen die taalles volgen en organiseert zij regelmatig activiteiten voor migrantenvrouwen.

Jessica Bijvoet (21) uit Noord-Scharwoude is gekozen voor de Aanmoedigingsprijs Jeugdige Vrijwilliger 2005. Jessica heeft in 2005 een functie betrokken in het bestuur van Harmonie Excelsior, welke ze met veel enthousiasme en toewijding vervult. Ook helpt ze mee in het leerlingenorkest. Jessica draagt het verenigingsleven een warm hart toe en de vereniging zal de komende jaren ongetwijfeld veel plezier aan haar beleven.

Met de feestelijke vrijwilligersavond willen gemeente Langedijk en Rabobank Langedijk-Harenkarspel alle mensen, die op vrijwillige basis actief zijn in de Langedijker samenleving, de waardering geven die zij verdienen.