Gemeente Deventer

Week 49, 9 december 2005

College b&w stelt dorpsprogramma wijkaanpak bathmen vast

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer heeft een positief besluit genomen over het Dorpsprogramma 2005-2006 van Wijkaanpak in Bathmen. Dit betekent dat de inwoners van Bathmen aan de slag kunnen met voorstellen die zij zelf tijdens de afgelopen wijkaanpakronde hebben ingediend. Het dorpsplatform van Bathmen had het programma al goedgekeurd.

De inwoners van Bathmen hebben in 2005 kennisgemaakt met de Deventer Wijkaanpak. In maart en april waren er voorlichtingsbijeenkomsten. Tijdens de âvinger-aan-de-polsrondeâ tijdens de zomer konden alle inwoners via speciale kaarten, die breed zijn verspreid, hun wensen en ideeën inleveren. Ook via verenigingen en organisaties zijn de kaarten verspreid.

Na de inventarisatieronde benoemden inwoners, samen met functionarissen, op een keuzeavond dertien (meetbare) resultaten, die eind 2006 moeten zijn gehaald. Alle resultaten van de keuzeavond staan vermeld in het Dorpsprogramma 2005-2006. Het concept is op 10 november al goedgekeurd door het dorpsplatform dat ook beslist over het toegekende wijkbudget.

Verkeer
Het is de bedoeling dat taakgroepen van minimaal vier inwoners de resultaten uitvoeren. Functionarissen bieden daarbij ondersteuning. Een aantal taakgroepen is al gestart.

Veel onderwerpen hadden met verkeer te maken, zoals de veiligheid in de kom van Bathmen. Dit laatste probleem speelde ook onder de vorige gemeente. Inwoners hebben dit probleem opnieuw aangekaart. Tijdens de keuzeavond in september kwam bijvoorbeeld een fietspad langs de Gorsselseweg bovenaan het wensenlijstje te staan en aandacht voor verkeersdrukte rond de basisscholen. Taakgroepen zoeken nu naar mogelijkheden om de verkeersveiligheid te verbeteren. Voor 1 januari 2006 wordt bekend of er een nieuwe wegcategorisering voor Bathmen komt. Bij opname van de genoemde onderwerpen in de gemeentelijke programmering vindt een afweging plaats ten opzichte van andere prioriteiten.

Conform convenant
Het besluit van het college is in overeenstemming met het Convenant integratie gemeenten Deventer en Bathmen. Dit convenant is ondertekend door beide gemeenteraden bij de samenvoeging van de gemeenten op 1 januari 2005 in het kader van de herindeling. Het convenant is twee jaar van kracht.

Artikel 10 geeft weer dat Bathmen qua wijk dezelfde faciliteiten heeft als de andere zes wijken van wijkaanpak in de gemeente Deventer. Het college heeft reeds in de zomer de wijkprogrammaâs 2005-2006 van deze zes wijken vastgesteld.

Publicatiedatum: 9-12-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 9 december 2005