Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht 09-12-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Ernstig verkeersongeval

ZEIST Donderdagavond vond op de Driebergseweg een verkeersongeval plaats waarbij een fietser gewond raakte.

Omstreeks 19.35 uur kreeg de politie de melding dat bij het NS Station een fietser was aangereden door een streekbus die uit de richting van Zeist kwam rijden en afsloeg naar het station. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht door de politie. De fietser, een 32-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg, was niet aanspreekbaar toen de agenten bij de plaats van het ongeval aankwamen. De man is met onbekend zwaar letsel naar het UMC in Utrecht vervoerd.

Getuigen gezocht

BILTHOVEN Donderdagavond om 18.15 uur werden twee fietsende 13-jarige kinderen lastig gevallen door een bestuurder van een donkerblauw busje. De kinderen fietsten over de Olberslaan en de Melkweg in de richting van het fietspad, toen het busje achter hen ging rijden en hen hinderlijk volgde tot de Noorderkroon. Daar vervolgde de bestuurder zijn weg. Het busje had mogelijk iets op het dak liggen en op de zijkanten van het busje stonden witte letters. Bent u getuige geweest van dit incident en heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie van het district Binnensticht, via tel: 0900-8844.

Dief aangehouden

ZEIST Donderdagmiddag omstreeks 15.40 uur werd op de Graaf Adolflaan een diefstal uit een auto gepleegd. De gewaarschuwde agenten stelden in de omgeving een onderzoek in en zagen op de Lyceumlaan drie jongens rijden die aan het door getuigen opgegeven signalement voldeden. Eén van de verdachten, een 15-jarige Utrechter, kon direct worden aangehouden en had de zojuist gestolen laptop nog in zijn handen. Hij is ingesloten op het politiebureau. Onderzoek naar de twee andere verdachten wordt voortgezet.