Gemeente Baarn

Voordelige ziekekostenverzekering voor inwoners met een laag inkomen

De gemeente Baarn gaat inwoners met een laag inkomen een ziektekostenverzekering aanbieden voor zowel de wettelijke basisverzekering als voor een aanvullende verzekering. Voordeel van deze collectieve verzekering is een lagere premie en bij de aanvullende verzekering een ruimer vergoedingenpakket. De onderhandelingen over deze speciale verzekering met verzekeraar Agis zijn in de afrondende fase.

Voor wie?

Deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering staat open voor Baarnse uitkeringsgerechtigden met een bijstands-, Ioaw- of Ioaz-uitkering, maar ook voor inwoners met een laag inkomen tot 115% van de geldende bijstandsnorm Afhankelijk van de gezinssituatie en leeftijd zijn er verschillende bijstandsnormen. De meest voorkomende 115% inkomensnormen netto per maand (2005) zijn 884,-voor alleenstaanden vanaf 23 jaar tot 65 jaar, 1137,-voor alleenstaande ouders vanaf 21 jaar tot 65 jaar en 1.263,- voor echtparen van 21 tot 65 jaar

Baarnse uitkeringsgerechtigden worden binnenkort schriftelijk benaderd over de tarieven, voorwaarden en wijze van aanmelding voor de collectieve zorgverzekering. Niet uitkeringsgerechtigden wordt geadviseerd de komende weken de krant of de gemeentelijke website in de gaten te houden.