Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 december 2005

Diefstal kentekenplaten

Twee verdachten aangehouden

Haaksbergen en Hengelo

Op donderdag 8 december meldt een 43-jarige man uit Haaksbergen de diefstal van de kentekenplaat van zijn auto aan de Beckummerweg in Haaksbergen. De 43-jarige is getuige van de diefstal en ziet hoe een man de kentekenplaat van zijn auto trekt en vervolgens in een gereedstaande auto er vandoor gaat. Op weg naar deze melding krijgt de politie een melding van diefstal van benzine bij een tankstation in Sint Isidorishoeve, waarbij dezelfde auto is betrokken. Op de Rotersweg in Hengelo wordt korte tijd later de bedoelde auto met daarop de gestolen kentekenplaten aangetroffen. Buiten de auto worden een man en een vrouw aangetroffen en aangehouden. Beide verdachten bekennen de diefstal. De vrouw, een 20-jarige Hengelose kan na verhoor het bureau weer verlaten. De andere verdachte, een 30-jarige Enschedeër wordt in verzekering gesteld en is voor nader verhoor opgesloten. (05-155488)

Aanhouding na diefstal

Man verdacht van meerdere diefstallen

Enschede

Op donderdag 8 december is op de Boulevard 1945 in Enschede een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden ter zake diefstal. De 29-jarige wordt er van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan meerdere diefstallen welke over een langere periode in Enschede zijn gepleegd. De verdachte zou geld en goederen hebben weggenomen uit onder andere de woning van familie. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (05-029776)

Autodieven aangehouden

Politie treft in gestolen auto diverse van diefstal afkomstige goederen aan

Enschede

Op vrijdag 9 december doet omstreeks 02.45 uur een 23-jarige Enschedeër aangifte van diefstal van zijn auto vanaf het parkeerterrein aan de Hoge Bothofstraat in Enschede. Ongeveer 2 uur daarna zien de agenten de bedoelde auto rijden op de Boulevard 1945 in Enschede. De auto wordt na een korte achtervolging op de Spelbergsweg aan de kant gezet. De bestuurder, een 23-jarige Enschedeër en zijn medepassagier, een 30-jarige Enschedeër worden aangehouden. De politie treft in de auto diverse goederen aan welke mogelijk afkomstig zijn van diefstal, zoals een magnetron, slijptol en vijf pakken koffie van 2 kg per stuk. Ook hebben beide verdachten inbrekerswerktuigen bij zich. De verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. De gestolen auto met goederen is voor nader onderzoek afgesleept. (05-155769)

Gestolen auto terecht

Politie treft gestolen auto aan

Enschede

Op donderdag 8 december treft de politie op de Molukkenstraat in Enschede een groene Volkswagen Vento aan met het kenteken LR-VZ-32. Van deze auto is op 6 december aangifte gedaan van diefstal door de 29-jarige eigenaar uit Enschede. De auto was gestolen vanaf de Padangstraat in Enschede. De politie heeft de auto voor nader onderzoek laten afslepen. (05-154345)

Verlichtingscontroles

De politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede en Almelo

Op donderdag 8 december heeft de politie Twente op meerdere locaties in de regio controles gehouden op de verlichting van fietsers. Daarbij zijn in totaal 29 bekeuringen uitgeschreven.

Almelo

van 07.30 tot 08.10 uur aan de Nieuwstraat 2x en aan de Willem de Clercqstraat 9x proces-verbaal Enschede
van 18.45 tot 19.30 uur aan de Haaksbergerstraat 18x proces-verbaal.

Aanrijding met letsel

Fietser gewond bij aanrijding met auto

Weerselo

Op vrijdag 9 december heeft omstreeks 07.35 uur een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de kruising Bisschopstraat/Holtwijkerstraat in Weerselo. Een 54-jarige automobilist uit Deurningen rijdt op de Holtwijkerstraat en wil op genoemde kruising de Bisschopstraat op rijden. De 54-jarige ziet daarbij een voor hem van links naderende fietser over het hoofd. De fietser, een 47-jarige Oldenzaalse man wordt aangereden en raakt gewond. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (05-155791)

Recidivist aangehouden

Automobiliste rijdt wederom met teveel alcohol op

Denekamp

Een 46-jarige automobiliste uit Denekamp werd op donderdag 8 december omstreeks 17.30 uur tijdens een verkeerscontrole op Het Elferman in Denekamp aangehouden. De vrouw had teveel alcohol gedronken en werd overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 1,02 promille. De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op daar zij wederom met teveel alcohol op achter het stuur zat. (05-155657)

Verkeersongeval met letsel

Drie personen overgebracht naar het ziekenhuis

Almelo

Op donderdag 8 december omstreeks 18.50 uur werd een ongeval gemeld op de kruising Henriette Roland Holstlaan/Ambachtstraat in Almelo. Twee auto's reden achter elkaar op de Henriette Roland Holstlaan.Ter hoogte van de Ambachtstraat remde de bestuurder van een auto, een 66-jarige man uit Bornerbroek, af voor het oranje verkeerslicht. Een 57-jarige man uit Groenlo had dit te laat in de gaten en botste tegen de auto van de 66-jarige aan. Beide bestuurders en een inzittende werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (05-155687)

Vuurwapen in schuur aangetroffen

Verdachte aangehouden

Almelo

In verband met mogelijk vuurwapenbezit werd op donderdag 8 december een onderzoek ingesteld in een woning aan de Constantijn Huygensstraat in Almelo. In een schuur in de tuin trof de politie een vuurwapen aan. De 42-jarige bewoner werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het wapen werd in beslag genomen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt. (05-155319)

Eenzijdig ongeval

Ongeval met vijf inzittenden, bestuurder onbekend

Enschede

Afgelopen zaterdag 3 december werd rond 03.45 uur een eenzijdig ongeval gemeld aan de Tubantiasingel in Twente, waarbij vijf inzittenden gewond raakten. Hierbij werd ervan uitgegaan dat de auto door een 33 jarige Enschedeer werd bestuurd. Het is de politie echter nog niet duidelijk wie van de inzittenden op het moment van de aanrijding achter het stuur zat. De Politie Twente onderzoekt de toedracht. (05-153134)



Politie Twente