Gemeente Harderwijk


Werkzaamheden station Harderwijk

Bij het station van Harderwijk is al enkele jaren een tekort aan parkeerplaatsen voor auto's en tevens is er een tekort aan stallingsmogelijkheden voor fietsers. NS/ProRail en de gemeente Harderwijk gaan deze problematiek op zeer korte termijn aanpakken. Vanaf medio december 2005 zullen er bij het station van Harderwijk uitbreidingswerkzaamheden plaatsvinden. Begin december is al een begin gemaakt met de voorbereidende activiteiten. De uitbreiding houdt in dat er 85 extra parkeerplaatsen voor auto's worden aangelegd en bovendien een flinke vergroting van het aantal fietsenstallingen wordt gerealiseerd.
De werkzaamheden zullen van december 2005 tot en met februari 2006 wel de nodige overlast met zich meebrengen. Zo zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen voor automobilisten beschikbaar, maar zullen vooral de fietsers overlast ondervinden van de werkzaamheden vanwege het verplaatsen van de fietsenstallingen. NS/Prorail en de gemeente Harderwijk vragen begrip voor de situatie en zullen trachten de overlast tot een minimum te beperken. Uiteindelijk zal vanaf maart 2006 de situatie voor het parkeren van auto's en het stallen van fietsen een stuk zijn verbeterd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: afdeling Voorlichting tel. 411 119 of afdeling Verkeer, dhr. J. Langevoord tel. 411 314, e-mail: werkinuitvoering@harderwijk.nl