Gemeente Zevenaar


Collectieve ziektekostenverzekering voor minima

De gemeente Zevenaar onderzoekt op dit moment of het haalbaar is om een collectieve ziektekostenverzekering af te sluiten voor de minima. Voordeel van een collectieve ziektekostenverzekering is dat u een premiekorting van de basis- en aanvullende ziektekostenverzekering kunt krijgen.

Onder de minima wordt in dit verband verstaan: personen met een inkomen tot 110% van het wettelijk minimumloon en waarbij het vermogen de grenzen als genoemd in art. 34, derde lid van de Wwb niet overschrijden. De vermogensgrens bedraagt voor de groep alleenstaanden 5.105,-- en voor de groep gehuwden/samenwonenden/alleenstaande ouders 10.210,--.
Omdat 80 % van de mensen die een Wwb-uitkering (Wet werk en bijstand) van de gemeente Zevenaar ontvangt, verzekerd is bij Menzis (voorheen Amicon) is de gemeente met deze ziektekostenverzekeraar in gesprek. Volledigheidshalve wordt nog vermeld dat personen met een Wwb-uitkering via een afzonderlijk brief op 8 december door de gemeente zijn geïnformeerd.

Wachten met het nemen van een beslissing
Het zal voor de gemeente pas mogelijk zijn om de collectieve ziektekostenverzekering op 1 maart 2006 te laten ingaan. Heeft u belangstelling voor deze collectieve verzekering, dan adviseren wij u te wachten met het reageren op het aanbod van uw ziektekostenverzekeraar. U heeft immers bedenktijd tot 1 maart 2006, maar bent toch met ingang van 1 januari 2006 verzekerd. Dus u kunt nog tot 1 maart 2006 aan de verzekeraar doorgeven dat u niet ingaat op het aanbod en dat uw voorkeur uitgaat naar een ander aanvullend pakket. Ook kunt u dan nog overstappen naar een zorgverzekering bij een andere ziektekostenverzekeraar. Zodra meer bekend is over de collectieve ziektekostenverzekering wordt dit kenbaar gemaakt.

Vragen?
Twijfel niet en neem contact op met de balie van de sector Samenleving. Medewerkers staan u graag te woord. De openingstijden van de balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 12.30 uur
woensdagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur
De balie is tijdens de openingstijden telefonisch bereikbaar onder nummer: 0316- 595111