Rechtbank Leeuwarden


Eis tot terugkeer in ledenraad woningbouwvereniging Smallingerland afgewezen

Woningbouwvereniging Smallingerland hoeft een drietal personen niet opnieuw toe te laten tot de ledenraad. Dat is de uitkomst van een kort geding dat door drie voormalige leden van de ledenraad was aangespannen.

De drie leden waren ontslagen na een besluit van de ledenraad om haar omvang terug te brengen. Als gevolg van dit besluit en na een interne stemming is aan zeven leden eervol ontslag verleend met ingang van 1 april 2005. Bij de kort geding rechter vorderden de drie dat zij weer moeten worden toegelaten tot de ledenraad en dat de besluiten die door de ledenraad in de tussentijd zijn genomen, worden geschorst.

De rechter heeft deze eisen afgewezen.

Voor 19 december 2005 is een nieuwe verkiezing van de ledenraad uitgeschreven. Vóór die datum zijn er geen vergaderingen meer, zodat het drietal geen spoedeisend belang heeft bij de vordering om weer te worden toegelaten als lid.

Het standpunt van eisers dat de besluiten van de ledenraad niet rechtsgeldig zouden zijn, is onjuist. Hoewel de rechter het wel met hen eens is dat de ledenraad vanaf 11 oktober 2004 op onjuiste wijze is vastgesteld, wil dat nog niet zeggen dat dit orgaan geen geldige besluiten zou kunnen nemen.

LJ Nummer

AU7723

Bron: Rechtbank Leeuwarden Datum actualiteit: 9 december 2005 Naar boven