Politie Zuid-Holland-Zuid

09/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-12-2005 - Persberichten District II

RIJBEWIJS KWIJT
BRANDWIJK Het rijbewijs van een 65-jarige man uit Nieuw Lekkerland is donderdagavond ingenomen. De man reed op de Kerkweg in Brandwijk. De politie voerde een routinecontrole uit en liet de man blazen. Hij blies ver boven de streep (590 ugl). De man kreeg tevens een rijverbod van 6 uur.

MISHANDELD
ALBLASSERDAM De politie heeft donderdagavond 8 december een 29-jarige man uit Alblasserdam aangehouden in een woning aan de Lekstraat. De man wordt verdacht van mishandeling van een 14-jarige jongen die in de straat liep. De jongen liep daar met een vriendje toen de man boos uit een gang kwam rennen nabij de woning. Hij greep de jongen beet, pakte hem bij zijn keel en sloeg hem in het gezicht. Daarna werd hij op de grond gegooid. Waarom de man dit deed, is vooralsnog niet bekend. Vermoedelijk heeft het met een kwajongenstreek te maken van andere jongens die even daarvoor in de straat waren en zag de verdachte de 14-jarige voor een van de kwajongens aan. Het 14-jarige slachtoffer heeft aangifte van mishandeling gedaan. De man werd ingesloten. De politie zal de man nader horen.

GEEN LICHT, GEEN ID-BEWIJS EN VALSE NAAM OPGEGEVEN GORINCHEM De politie heeft donderdagavond 8 december een 20-jarige vrouw uit Gorinchem aangehouden op de Componistenstraat. De politie zag hoe de vrouw zonder licht op de fiets reed. Zij werd aangesproken door agenten en gevraagd te stoppen. De vrouw fietste in eerste instantie al bellend met de fietsbel door. Uiteindelijk stopte ze en gaf vervolgens een valse naam op. Ook had ze geen legitimatie bij zich. Ze werd aangehouden en later heengezonden met drie bekeuringen; voor het opgeven van een valse naam, fietsen zonder licht en geen id-bewijs bij zich.

BRILLEN GESTOLEN
GORINCHEM In een winkel aan de Gasthuisstraat is donderdagavond 8 december tussen 18.30 en 19.00 uur een diefstal gepleegd. Twee mannen kwamen de brillenwinkel binnen en gingen met een smoes aan de verkooptafel zitten. Op dat moment was het druk in de winkel en zagen de mannen kans brillen weg te nemen uit de laden van de tafel. Het gaat om ongeveer 7 zonnebrillen en zon 9 gewone brilmonturen waaronder ook kindermonturen. Een van de medewerkers ziet dat een van de mannen een bril achter zijn rug houdt. Ze weet deze af te pakken maar daarna zetten de twee mannen het op een lopen. De brillenzaak heeft aangifte van diefstal gedaan. Getuigen die mogelijk de verdachten gezien hebben rondom het tijdstip van de diefstal of ze kennen, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

AUTO EN PAARD EN WAGEN IN BOTSING
HEI- EN BOEICOP Op de Kanaaldijk zijn donderdagmiddag 8 december omstreeks 17.10 uur een personenauto en een paard en wagen in botsing gekomen. Een 73-jarige man uit Vianen met paard en wagen voer geen verlichting. Dit had wel gemoeten. Vermoedelijk zag de 32-jarige man uit Gorinchem in de auto hem dus niet. Bij het tegemoet rijden van elkaar, konden de voertuigen elkaar niet meer ontwijken. Een botsing was het gevolg. De 73-jarige man raakte licht gewond. Hij had een pijnlijke heup. Beide voertuigen raakten beschadigd. De ponys bleven ongedeerd.