Politie Zuid-Holland-Zuid

09/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-12-2005 - Persberichten District I

DOORGEREDEN
DORDRECHT In de Helmersstraat is donderdagmiddag 8 december een 43-jarige Dordtenaar doorgereden nadat hij tegen een geparkeerd voertuig was gereden. Het ging mis bij het inparkeren waarna de bestuurder er vandoor ging. Twee dordtenaren die op hetzelfde moment in de straat waren, zagen dit en belden aan bij de bewoners van wie de auto was. De mannen hadden ook een kenteken genoteerd. De politie werd gealarmeerd die de eigenaar van de auto een 40-jarige Dordtenaar opspoorde. Hij verklaarde het voertuig uitgeleend te hebben aan de 43-jarige. Deze werd eveneens getraceerd en de 43-jarige legde een verklaring af op het bureau. Hij bekende weggereden te zijn. Na een boete van 220 euro kon hij het bureau verlaten. De schade aan beide voertuigen wordt onderling afgewikkeld.

HUISVREDEBREUK
DORDRECHT De politie heeft donderdagavond 8 december een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De politie kreeg de melding van twee exen die een conflict hadden in een woning aan de Roerdompstraat. De 34-jarige wilde de woning van zijn ex-vriendin (38) niet verlaten. Na diverse gesprekken door de politie met de man, werd overgegaan tot aanhouding. Hierbij verzette de man zich hevig. De politie kreeg de man onder controle en sloot hem in. Hij werd in de loop van de avond heengezonden. De man krijgt een dagvaarding.

VERDACHT VAN DIEFSTAL/HELING
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 8 december twee mannen van 29 en 43 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Adelaarstraat. De twee bekenden van de politie stonden voor een woning spullen te koop aan te bieden. Ze hadden twee tassen bij zich. In een van de tassen zat een computer en onderdelen daarvan. In de andere tas zaten flessen shampoo. De mannen werden aangehouden op verdenking van diefstal/heling. Ze zijn ingesloten. De goederen zijn in beslaggenomen. Er wordt bekeken of er aangifte van diefstal van de goederen is gedaan of eventueel nog gedaan moet worden.

VREEMDELINGENRECHERCHE TREFT ILLEGALEN IN BAKKERIJEN DORDRECHT De Vreemdelingenrecherche van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft in samenwerking met de Arbeidsinspectie op vrijdagmorgen 9 december in drie bakkerijen in Dordrecht illegale werknemers aangetroffen. De politie had informatie dat in de bakkerijen aan de Roemer Visscherstraat, Admiraalsplein en Vogelplein mogelijk illegalen aan het werk zouden zijn. In totaal werden er 7 mannen en een vrouw staande gehouden.

* In een bakkerij aan het Admiraalsplein werden een 25-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Bulgarije staande gehouden. Beiden bleken illegaal. Ze hebben een aanzegging gekregen Nederland binnen 24 uur verlaten. Dit is ook in het paspoort vermeld.
* In een bakkerij aan de Roemer Visscherstraat werden vijf mannen staande gehouden. Een van hen, een 36-jarige man uit Duitsland, bleek rechtmatig in Nederland te verblijven. De overige vier van 19 jaar (2x) > woonplaats onbekend), 28 jaar (uit Den Haag) en 26 jaar (woonplaats onbekend) bleken illegaal in Nederland te verblijven. Een van de 19-jarigen kreeg een aanzegging om Nederland te verlaten. De overige drie werden direct overgebracht naar het politiebureau waar ze in vreemdelingenbewaring zijn gesteld ter uitzetting.

* In een bakkerij aan het Vogelplein werd een 19-jarige man (woonplaats onbekend) staande gehouden. Hij verklaarde ook illegaal in Nederland te zijn. Deze persoon is ook in vreemdelingenbewaring gesteld ter uitzetting.

Tegen de werkgevers wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het in dienst hebben van illegale personen.

VERDACHT VAN BRANDSTICHTING
VDORDRECHT De politie heeft donderdagavond 8 december 6 jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van poging tot brandstichting bij een school aan het Vogelplein. De politie kreeg de melding van de poging van een alerte burger. De politie ondernam direct actie en ging er op af. In de omgeving konden de 6 jongeren worden aangehouden. Er was roetschade aan de gevel, het hek en de ramen van het sportlokaal van de school. Er is aangifte gedaan van brandstichting. De jongens zijn ingesloten.