Politie Zuid-Holland-Zuid

Vreemdelingenrecherche treft illegalen in bakkerijen

Dordrecht 09-12-2005 - De Vreemdelingenrecherche van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft in samenwerking met de Arbeidsinspectie op vrijdagmorgen 9 december in drie bakkerijen in Dordrecht illegale werknemers aangetroffen. De politie had informatie dat in de bakkerijen aan de Roemer Visscherstraat, Admiraalsplein en Vogelplein mogelijk illegalen aan het werk zouden zijn. In totaal werden er 7 mannen en een vrouw staande gehouden.


* In een bakkerij aan het Admiraalsplein werden een 25-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Bulgarije staande gehouden. Beiden bleken illegaal. Ze hebben een aanzegging gekregen Nederland binnen 24 uur verlaten. Dit is ook in het paspoort vermeld.
* In een bakkerij aan de Roemer Visscherstraat werden vijf mannen staande gehouden. Een van hen, een 36-jarige man uit Duitsland, bleek rechtmatig in Nederland te verblijven. De overige vier van 19 jaar (2x) > woonplaats onbekend), 28 jaar (uit Den Haag) en 26 jaar (woonplaats onbekend) bleken illegaal in Nederland te verblijven. Een van de 19-jarigen kreeg een aanzegging om Nederland te verlaten. De overige drie werden direct overgebracht naar het politiebureau waar ze in vreemdelingenbewaring zijn gesteld ter uitzetting.

* In een bakkerij aan het Vogelplein werd een 19-jarige man (woonplaats onbekend) staande gehouden. Hij verklaarde ook illegaal in Nederland te zijn. Deze persoon is ook in vreemdelingenbewaring gesteld ter uitzetting.

Tegen de werkgevers wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het in dienst hebben van illegale personen.