Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

9 december 2005

Klarenbeek - Containerwagen gekanteld

Op de Sluinerweg is donderdagmiddag (8/12) rond 14.30 uur een aanhangwagen met daarop een container gekanteld. De 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Ham kwam vanaf Apeldoorn en sloeg linksaf de Sluinerweg in. In de bocht was de container losgekomen van de aanhangwagen. Hierdoor kantelde het geheel en kwam in de sloot terecht. Een deel van de inhoud van de container, bouw- en sloopafval, kwam in de sloot terecht. De politie deed ter plaatse onderzoek aan de aanhangwagen. Deze bleek technisch niet in orde. Zo was de container niet goed bevestigd en bleek de bevestiging doorgeroest. Hiervoor werd proces verbaal opgemaakt. Er moest een kraan aan te pas komen om de container weer overeind te zetten. Het heeft enige tijd geduurd voordat de rommel was opgeruimd.

Twello - Doorrijder na aanrijding

Op de kruising HW Iordensweg / Michiel de Ruyterstraat vond donderdagmorgen (8/12) rond 07.30 uur een aanrijding plaats. Een onbekend gebleven automobilist in een rode Opel Combo reed vanaf de Michiel de Ruyterstraat pardoes de HW Iordensweg op. Hier reed een 25-jarige automobilist uit Twello. Een aanrijding was het gevolg. De bestuurder in rode auto is weggereden in de richting van Terwolde. De politie wil graag in contact komen met deze bestuurder via telefoonnummer 0900 8844.

Eerbeek - Vrouw valt bij oversteken weg

Een 75-jarige inwoonster uit Eerbeek kwam donderdagmiddag (8/12) rond 12.25 uur ten val bij het oversteken van de Stuijvenburchstraat. De vrouw had waarschijnlijk een gebroken heup en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Lochem - Overbelading aanhangwagen

De politie heeft donderdagmorgen (8/12) proces verbaal opgemaakt tegen een 45-jarige Lochemmer. De man reed over de Kwinkweerd in een auto met daarachter een tandemasser. De aanhangwagen was beladen met balken en hing behoorlijk achterover. Na weging bleek dat de belading op de aanhangwagen 1880 kg bedroeg, terwijl in dit geval 1100 kg was toegestaan, hetgeen neerkomt op een overbelading van 70,9%.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --