Gemeente Zevenaar


Jan Berensprijs 2005

Jan Berensprijs 2005.jpg

Woensdag 7 december is de Jan Bernesprijs 2005 uitgereikt aan Bennie Willemsen. De Jan Berens Prijs wordt jaarlijks toegekend aan Zevenaarse personen of instellingen, die zich op bijzondere wijze en op vrijwillige basis verdienstelijk hebben gemaakt op sociaal maatschappelijk en cultureel gebied binnen de gemeente Zevenaar.

De Voordrachtscommissie van de Jan Berens Prijs is niet alleen onder de indruk van de diversiteit van de vrijwilligerstaken van Bennie Willemsen. Het heeft zeker zoveel indruk gemaakt dat de brede inzet voor de gemeenschap van Oud-Zevenaar en Zevenaar steeds is gebaseerd op een oprecht respect voor de medemens en een daaraan gekoppeld enthousiasme om voor die medemens iets voor elkaar te krijgen. Ongetwijfeld vloeit daaruit ook voort dat Bennie Willemsen voor velen een vertrouwensman is.

Bennie Willemsen is officier en kaderlid van schutterij Sint Anna, voorzitter van harmonie Sint Martinus, buutreeder van carnavalsvereniging De Nachtuulen.
Verder is hij nauw betrokken bij de Liemerse bedevaart naar Kevelaer en de organisatie van activiteiten voor de poolse kinderen die jaarlijks in Zevenaar op vakantie komen.
Ook in de politiek heeft hij zijn sporen verdiend, hij is 16 jaar raadslid geweest voor het CDA .

De Jan Berensprijs bestaat uit een oorkonde en een ets van het Slangentorentje, gemaakt door Gep Frederiks