Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht 09-12-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Oproep getuigen: Overvallen in woning

AMERSFOORT Op donderdag 8 december omstreeks 16.30 uur is een 76-jarige man in zijn woning op de Dreef overvallen. Twee onbekende mannen drongen de woning binnen, gebruikten geweld en eisten geld. Daarna verliet het duo de woning.

Het slachtoffer hield aan de overval licht letsel over en werd in zijn woning behandeld door ambulancepersoneel. Diverse surveillancewagens van de politie hebben in de omgeving gezocht, maar de daders niet meer kunnen traceren. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en de technische recherche heeft sporenonderzoek verricht bij de woning en bij de Plataanstraat, waar de mogelijke vluchtauto stond geparkeerd.

De twee verdachten liepen vanaf de woning rustig weg via de Esdoornstraat richting Vreeland om vervolgens via een brandgang richting de Plataanstraat te lopen. Hier zijn de verdachten vermoedelijk met een beige kleine personenauto weggereden in de richting van de Amsterdamsestraatweg.

Signalement:

Dader 1: Een blanke man, normaal postuur, donker blond haar, ongeveer
1.75 cm, tussen de 18 en 20 jaar. Hij ging gekleed in een zwarte heupjas met witte verticale strepen langs de mouwen en een blauwe spijkerbroek.

Dader 2: Een blanke man, normaal postuur, donker blond haar, tussen de 18 en 20 jaar. Hij ging gekleed in een zwarte heupjas.

Personen die meer informatie hebben over de overval en de daders kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort, tel. 0900-8844.

Schietincident

AMERSFOORT De politie ontving op donderdag 8 december omstreeks 22.45 uur de melding van een schietincident op de Laning. Een 46-jarige Amersfoorter verklaarde dat hij in een woning ruzie/ conflict kreeg met andere aanwezigen in de woning. De aanleiding tot de schietpartij is op dit moment nog onduidelijk. Eén van de aanwezigen heeft vervolgens geschoten op de 46-jarige Amersfoorter. Hij rende weg de wijk in en belde bij het Wolfseind de politie.

De politie ging met diverse surveillanceautos naar de plek van de melding. Op de Laning werd een kogelinslag aangetroffen in een geparkeerde auto.

Vervolgens werd bij de Hooglandse Poort een 34-jarige verdachte aangehouden in zijn auto. Tevens werden op de Bunschoterstraat de inzittenden van een tweede personenauto aangehouden. De politie achtervolgde de auto en deze werd bij een afrit aan de Bunschoterstraat stilgezet. Vervolgens werden de inzittenden van deze auto, drie mannen van 32, 45 en 48 jaar en afkomstig uit Amsterdam en een 22-jarige vrouw uit Amersfoort, middels een uitpraatprocedure (met getrokken vuurwapen) aangehouden. De rol van deze verdachten bij dit incident wordt onderzocht.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het schietincident.

Vuurwerkvandalen aangehouden

AMERSFOORT De politie ontving op donderdag 8 december omstreeks 23.15 uur de melding van bewoners van de St. Annastraat dat zij een flinke klap hoorden en vervolgens in het donker zaten. Direct daarop ging de politie naar de locatie en hier bleek dat er een elektriciteitshuisje was opgeblazen door vuurwerk. Hierdoor zat een woonblok direct zonder stroom. De agenten troffen daar omstanders aan die een 20-jarige en een 25-jarige verdachte uit Amersfoort in de kraag hadden gegrepen. Beide verdachten werden aangehouden en ingesloten in het bureau voor nader verhoor en onderzoek.

Man valt meisje lastig

AMERSFOORT Op de Stadsring werd een 17-jarige jongen aangehouden op de Stadsring.

De politie kreeg de melding dat de jongen op straat een meisje zou lastig vallen en ging ter plaatse. Getuigen hielden de verdachte vast en droegen hem over aan de agenten. De politie onderzoekt de zaak.

Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT Op de Zeldertsedreef raakte donderdagavond omstreeks 22.30 uur een fietsster (leeftijd en woonplaats onbekend) gewond aan haar enkel. De vrouw fietste zonder verlichting en de 42-jarige bestuurder van de auto zag de vrouw over het hoofd.