Gemeente Gorssel

Ondertekening convenant met dorpsraden - belangenverenigingen

Op donderdag 8 december 2005 had de officiële ondertekening plaats van het convenant tussen de gemeente Lochem en de
dorpsraden/belangenverenigingen binnen haar gemeente.

Tijdens een speciale bijeenkomst is het convenant ondertekend door burgemeester Spekreijse en de (plaatsvervangend) voorzitters van Federatie Almens Belang (FAB), Vereniging Contact Barchem, Stichting "Dorpsraad Eefde", Dorpsraad Epse/Joppe, Belangenvereniging Exel-Beo, Dorpsraad Gorssel, Vereniging Plaatselijk Belang Harfsen/Kring van Dorth, Belangenvereniging Wakker Laorne en Belangenvereniging Zwiep.

Het college van de gemeente Lochem heeft het convenant op 29 november jl. definitief vastgesteld. Op 6 oktober 2005 is het convenant tijdens een gezamenlijke bijeenkomst met de dorpsraden en belangenverenigingen besproken. In het definitieve convenant zijn de gemaakte opmerkingen verwerkt.

Waarom een convenant
De gemeente Lochem hecht aan een goede verstandhouding en een gestructureerd overleg met vertegenwoordigingen van de inwoners van haar kernen. Betrokkenheid van de overlegpartners bij het gemeentelijk beleid en een constructieve samenwerking vinden zowel de overlegpartners als de gemeente van groot belang. De gemeente ontwikkelt beleid op het gebied van burgerparticipatie en gebiedsgericht werken.

Afbeelding ondertekenen convenant

Van links naar rechts; de heer Kleiboer (dorpsraad Eefde), de heer Hietbrink (dorpsraad Eefde) en burgemeester Spekreijse. Op de achtergrond de heer Dijksman (Federatie Almens Belang).