Politie Gelderland-Midden

Arnhem - insluipsters slaan slag bij echtpaar

Publicatiedatum: 9-12-2005 13:22:17

Vermoedelijk drie onbekende vrouwen hebben donderdagochtend hun slag geslagen bij een echtpaar van 78 en 91 jaar in de wijk Geitenkamp in Arnhem. De vrouwen hadden kans gezien geld te stelen uit de woning van het paar. Met een smoes hadden ze aanvankelijk het vertrouwen van de bewoners weten te wekken en werden ze aan de praat gehouden door één van hen. In de tussentijd zagen andere kans de woning te doorzoeken. Pas later ontdekte het echtpaar dat er geld uit de woning was verdwenen. Volgens het gedupeerde echtpaar zou het gaan om drie vrouwen met een Oost-Europees uiterlijk. Een van hen was van middelbare leeftijd en zou een gezet postuur hebben, de andere twee waren jonger dan de eerste en ongeveer 40 en 20 jaar zijn. Op woensdagochtend had in de wijk Sonsbeekkwartier een soortgelijke diefstal plaatsgevonden. De politie onderzoekt of er verbanden zijn tussen de beide zaken. Daarbij wordt tevens een beroep gedaan op eventuele getuigen, die de verdachte vrouwen in de wijk hebben gezien. Informatie is welkom bij de politie Arnhem-Noord via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden na mishandeling Velpse
Publicatiedatum: 9-12-2005 13:21:36

De Arnhemse politie heeft donderdagavond een 32-jarige Arnhemmer aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht op de Steenstraat een 23-jarige vrouw uit Velp te hebben geslagen. Omstanders grepen daarbij in, waarbij de Arnhemmer kans zag er vandoor te gaan. Door getuigen werd het autonummer van de man genoteerd en aan de politie doorgegeven. Die kon de Arnhemmer even later in zijn woning aanhouden. Volgens het slachtoffer had ze de Arnhemmer eerder op de dag betrapt toen hij iets uit een winkel zou hebben gestolen. Nadat ze daar melding van had gemaakt bij het personeel was ze weg gegaan. Even later kwam ze de Arnhemmer weer op straat tegen. De man zou haar over het voorval hebben aangesproken, waarna hij haar enkele malen zou hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond. Omstanders reageerden op het hulpgeroep van het slachtoffer maar konden niet voorkomen dat de man ervandoor ging. De verdachte Arnhemmer is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - Dierenaar opgepakt met wapens en drugs

Publicatiedatum: 9-12-2005 13:21:10

Een 34-jarige man uit Dieren is donderdagavond door de Velpse politie aangehouden wegens het bezit van harddrugs en twee wapens. Ook wordt de man ervan verdacht onder invloed van verdovende middelen te hebben gereden. De Dierenaar trok rond kwart over negen de aandacht van surveillerende agenten door zijn rijstijl. Zo zou de man met hoge snelheid en slingerend hebben gereden tussen Dieren en Velp. Op de A348 bij Velp werd hij tot staan gebracht, waarbij tijdens controle een mes en een wapenstok in de wagen van de Dierenaar werden aangetroffen. Ook vonden agenten enkele hoeveelheden cocaïne en amfetamine. Gelet op het gedrag van de Dierenaar besloten de agenten de man aan te houden en hem aan een bloedproef te onderwerpen. In afwachting van de uitslag daarvan werd het rijbewijs van de Dierenaar ingevorderd. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmers aangehouden na mishandeling echtgenotes
Publicatiedatum: 9-12-2005 13:20:35

De Arnhemse politie heeft donderdagavond en de daaropvolgende nacht na meldingen van huiselijk geweld in de wijken Rijkerswoerd en Vredenburg aanhoudingen verricht. In Rijkerswoerd werd even voor middernacht een 61-jarige man aangehouden wegens mishandeling. Het slachtoffer, een 32-jarige vrouw, was de woning uitgevlucht en meldde zich bij de politie met een getuige. Het slachtoffer zou volgens haar zeggen zijn geslagen en tegen de muur aan zijn gegooid. Ook zou ze door haar man zijn bedreigd met een boormachine. Doordat ze zich daartegen verzet had zou haar man zijn gestruikeld, waarop de vrouw kans zag de woning uit te vluchten. Agenten gingen daarop naar de woning van het stel en hielden daar de 61-jarige Arnhemmer aan. De man is voor onderzoek in verzekering gesteld.
Omstreeks kwart over twee 's nachts hielden agenten in de wijk Vredenburg een 49-jarige Arnhemmer aan. De man zou na een ruzie zijn 56-jarige vriendin hebben geslagen. Ook hij werd ingesloten. De vrouw was bij het voorval licht gewond geraakt en deed aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vijf auto's op elkaar op Pleijweg; 1 gewonde
Publicatiedatum: 9-12-2005 13:19:55

Op de Pleijweg in Arnhem zijn donderdagmiddag vijf auto's op elkaar gebotst. Een van de bestuurders, een 30-jarige vrouw uit Arnhem, raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over vijf tussen de afrit naar Huissen en de afrit Kronenburg. De 30-jarige Arnhemse moest remmen als gevolg van afremmend verkeer voor haar. Vier achterop komende automobilisten konden niet meer tijdig stoppen en botsten achterop elkaar en op de auto van de Arnhemse. Alle wagens liepen aanzienlijke schade op en moesten worden afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - scholier (17) verdacht van diefstal

Publicatiedatum: 9-12-2005 13:19:26

De Arnhemse politie heeft donderdagmiddag een zeventienjarige scholier uit die stad aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. De jongen zou onder meer een mobiele telefoon hebben gestolen op zijn school. Een leraar ontdekte de diefstal en stelde zelf een onderzoek in. Daarbij kwam de verdenking op de zeventienjarige Arnhemmer te liggen. Hij bleek de telefoon ook bij zich te hebben. Gewaarschuwde agenten hielden daarop de jongen aan. Aangezien er nog meer goederen verdwenen bleken te zijn is de jongen voor nader onderzoek ingesloten. Door de school is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - Arnhemse (76) gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 9-12-2005 13:18:57

Een 76-jarige Arnhemse fietsster is donderdagmiddag gewond geraakt in Velp. De vrouw werd omstreeks kwart over vier op de kruising van de Larensteinselaan met de Annastraat aangereden door een auto, bestuurd door een 60-jarige vrouw uit Velp. Het slachtoffer had over de Larensteinselaan gereden en werd ter hoogte van de kruising aangereden door de automobiliste. Die had de vrouw vermoedelijk over het hoofd gezien doordat ze aan de verkeerde kant van de weg reed. De gewonde Arnhemse is met een verwonding aan het hoofd naar het Ziekenhuis Rijnstate gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---