Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

9 december 2005

Doetinchem - Bromfietsster gewond

Een 53-jarige bromfietsster uit Doetinchem raakte donderdagmorgen (8/12) rond 07.35 uur gewond nadat ze wilde uitwijken voor een voetganger. De vrouw reed over het fietspad aan de Liemerweg richting Wehl. Op het fietspad liep een 22-jarige Doetinchemmer met een fiets. De vrouw kon niet op tijd remmen voor de voetganger en kwam ten val. Ze had verwondingen en haar knie en nekklachten. Ze werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Lichtenvoorde - Onder invloed

Een 29-jarige automobilist uit Lichtenvoorde bleek afgelopen nacht (9/12) rond 02.45 uur bij een controle op de Johannes Vermeerstraat onder invloed van alcohol. De man blies 0,9 prom. en kreeg een boete.

Neede - Vlam in de pan

In de keuken van een woning aan de Reigerstraat was donderdagavond (8/12) omstreeks 22.45 uur brand ontstaan. De 38-jarige bewoner had een pan met vlees opgezet en was in slaap gevallen. Een passant maakte melding van de brand. De brandweer moest een deur forceren om in de woning te komen. De pan met aangebrand vlees werd buiten gezet en de woning kon gelucht worden. De schade is niet bekend.

Wehl - Aanhangwagen te zwaar beladen

Agenten hebben donderdagmiddag (8/12) rond 13.20 uur een 35-jarige automobilist uit Wehl bekeurd. De man reed over de Broekhuizerstraat met zijn auto met daarachter een aanhangwagen, beladen met stalen balken. Bij controle bleek dat de APK van de auto verlopen was. De aanhangwagen inclusief belading mag 750 kg wegen. Na wegen bleek dat het gewicht 1140 kg bedroeg, een overschrijding van meer dan 25%. De man kreeg voor zowel de verlopen APK, als de overbelading een boete.

De Heurne - Acht bestuurders rijden te hard

Agenten hebben donderdag (8/12) tijdens de avondspits gecontroleerd op de Caspersstraat. Hierbij reden acht bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km. Er is hier 60 km toegestaan. De bestuurders kregen een boete. Er werd gecontroleerd met de laser.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --