Gemeente Baarn

Akse Media, nieuwe uitgeverij gemeentegids 2006

De gemeente heeft uitgeverij Akse Media gekozen om de nieuwe gemeentegids 2006 uit te gaan geven. Deze uitgeverij kan kosteloos jaarlijks een geheel in kleur gedrukte gemeentegids publiceren en een actuele digitale gemeentegids met routeplanner leveren. De gemeente wil op deze manier de kwaliteit van de huidige gemeentegids verhogen.

De gedrukte gids zal in maart 2006 verschijnen, de digitale gids is vanaf februari 2006 te raadplegen. Om de gids te bekostigen, zal Akse Media in december 2005 starten met de werving van advertenties.

Kwaliteitsverbetering

Het college van B&W heeft 29 november besloten om uitgeverij Akse Media voor in eerste instantie een jaar te contracteren voor het uitgeven van een gratis gedrukte en digitale gemeentegids 2006.

De gemeente wil met dit besluit de kwaliteit van de gemeentegids verhogen en de gids aanvullen met een actuele digitale versie waaraan een routeplanner is gekoppeld.

De papieren' gids zal jaarlijks in full colour worden uitgegeven.

De digitale gids is te raadplegen via de gemeentelijke website www.baarn.nl en is zeer gebruikersvriendelijk. De digitale gids wordt dagelijks bijgewerkt en is daarom zeer actueel. De gevonden gegevens kunnen eenvoudig gekoppeld worden aan een routeplanner, zodat de weg naar een gezocht adres makkelijk gevonden kan worden.

Planning

De gemeente streeft ernaar om de gemeentegids 2006 zo snel mogelijk uit te brengen. De huidige gids Dit is Baarn' is namelijk al geruime tijd niet meer voorradig. De gedrukte gids verschijnt naar verwachting in maart 2006, vlak na de gemeenteraadsverkiezingen. Informatie over de nieuwe samenstelling van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders zal daarom niet in de gids 2006 zijn opgenomen, maar in de gids van 2007. Deze informatie is vanzelfsprekend wel te vinden op de gemeentelijke website en in de digitale gemeentegids. De digitale gids is vanaf februari 2006 toegankelijk.

Werving advertenties

Om de gemeentegids te bekostigen, start Akse Media in de week van 12 december met de werving van advertenties. De heer Kees Manshanden zal ondernemers en bedrijven bezoeken en daarbij een introductiebrief van de gemeente meenemen. In de brief is vermeld dat de gemeente met Akse Media samenwerkt om de officiële gemeentegids te publiceren.

Akse Media

Akse Media is een uitgeverij die gespecialiseerd is in het uitgeven van gemeentegidsen. Op dit moment heeft de uitgeverij 92 gemeenten als klant, waaronder buurgemeenten Soest en Bunschoten. Akse Media kan de gedrukte gids en de huis-aan-huis verspreiding ervan, de digitale gids en het beheer van de gegevens hierin, voor de gemeente geheel kosteloos verzorgen.

Akse Media is gekozen uit in totaal zes uitgeverijen die een offerte hebben ingediend. Op basis van een programma van eisen zijn de offertes met elkaar vergeleken, gesprekken gevoerd en referenties opgevraagd. Eisen zijn gesteld aan de inhoud van de gids, de vormgeving, productie en verspreiding, planning en kosten. Akse Media deed een aanbod dat aan alle eisen voldoet.