Il Divo dubbel platina

Bmg nederland

Nog geen half jaar na de release van het debuutalbum 'Il Divo', is de cd bekroond met dubbel platina. Ook de opvolger 'Ancora', die sinds 7 november in de winkels ligt, heeft inmiddels goud status bereikt.

Een dvd met een schitterende live registratie van een optreden in de Arena van Merida in Spanje, als documentaire over de vier heren, is op 5 december verschenen.

Volgend jaar zal Il Divo in de Rotterdamse Ahoy' twee live shows verzorgen, op 20 april en 5 mei.

De vier klassieke sterren zullen eerder, op oudejaarsavond, live te zien zijn op tv, als RTL7 om 23.00 uur een half uur durende special uitzendt.

Il Divo is dé sensatie van het afgelopen jaar. De groep bestaat uit vier ervaren en goed uitziende musical-, rock- en operazangers, die in strak pak populaire liedjes op semi-klassieke wijze uitvoeren. Het afgelopen jaar verkocht het viertal meer dan vijf miljoen alsbums wereldwijd en stond het debuut op 1 in 13 landen, waaronder Nederland.

Overigens zit er aan Il Divo ook nog een Nederlands tintje: het Zwitserse bandlid Urs Buhler studeerde, voor hij tot Il Divo toetrad, aan het Amsterdamse Conservatorium en woonde in onze hoofdstad. De afgelopen zeven jaar maakte hij deel uit van het Nederlands Opera Gezelschap. Zijn Nederlands is dan ook prima.