NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

BV te Joure

VKF III verwerft belang in DMT Milieutechnologie BV te Joure

9 december 2005

Het management van DMT Milieutechnologie BV te Joure heeft overeenstemming bereikt met VKF III (een 100% dochterfonds van de N.V. NOM) inzake de financiering van omzetgroei en management buy out van het bedrijf. NOM en het managementteam hebben gezamenlijk het belang van voormalige moedermaatschappij DVJ Holding BV te Joure verworven. De NOM heeft hierbij een belang verworven van 25%, de resterende aandelen worden gehouden door het management van DMT.

DMT Milieutechnologie BV
DMT te Joure is sinds 1987 actief als uitvoerend ingenieursbureau met als hoofdactiviteit engineering, contracting en milieutechnische projectrealisatie. DMT is gespecialiseerd in innovatieve industriële luchtzuivering en geurbestrijding, (bio-)gasbehandeling, bodem- en grondwatersanering en afvalwaterzuivering. De projecten vinden zowel in Nederland als in het buitenland (met name Europa en het Midden-Oosten) plaats. DMT positioneert zich als innovatieve probleemoplosser met een brede kennis en ervaring op het gebied van milieutechnologie. Om de eigen kennis op peil te houden heeft DMT nauwe contacten met onderwijs- en kennisinstituten en commerciële onderzoeksbedrijven.

Voormalig moederbedrijf DVJ Holding besloot eind 2004 zich meer te gaan concentreren op haar kernactiviteiten, waardoor directeur Erwin Dirkse van DMT in de gelegenheid werd gesteld de activiteiten van DMT te verwerven. VKF III werd hierbij benaderd voor risicodragende financiering, waarbij een groot deel van deze financiering ook zal worden aangewend voor verdere groei van DMT. DMT verwacht de komende jaren een forse omzetgroei te kunnen realiseren hoofdzakelijk door middel van verwerving van internationale projecten.

N.V. NOM
De NOM verstrekt risicodragende financiering en participeert in Noord-Nederlandse bedrijven, biedt begeleiding bij investeringen, subsidies en locatiekeuze, bevordert investeringen in Noord-Nederland en initieert projecten die de concurrentiekracht van het regionale bedrijfsleven vergroten. De NOM heeft ca. EUR 90 miljoen geïnvesteerd in ruim 120 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Fryslân of Drenthe.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Erwin Dirkse, Algemeen Directeur DMT BV, tel. 0513-636789

Herbert Verheij, Directiesecretaris N.V. NOM, tel. 050-5214433