Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 9 december

* GEWAPENDE OVERVAL SUPERMARKT
ROTTERDAM - De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in naar een gewapende overval donderdagavond op een supermarkt aan het Plein 1953. Twee nog onbekende mannen kwamen rond half acht de zaak binnen en bedreigden de caissière met een vuurwapen. Onder bedreiging eisten de overvallers geld. Met nog onbekende buit gingen de daders er vandoor. Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de daders niet meer aan.


* JONGENS NA BEDREIGING MET NEPVUURWAPEN AANGEHOUDEN

BRIELLE - De politie van het district De Eilanden heeft donderdagochtend twee 16-jarige jongens uit Spijkenisse aangehouden na bedreigingen met een nepvuurwapen. Het tweetal wordt ervan verdacht omstreeks negen uur op de Schrijversdijk verschillende scholieren te hebben bedreigd met het wapen. De slachtoffers waarschuwden twee van hun docenten. Deze hielden de verdachten tegen en waarschuwden de politie. De twee verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en in verzekering gesteld. Er is één nepvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.
De school en politie hebben slachtofferhulp ingeschakeld voor de scholieren. De twee docenten zijn door politiemensen bedankt voor hun doortastende optreden.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM-VREEWIJK- Een 36-jarige Rotterdammer is donderdagavond aangehouden voor huiselijk geweld. De man had in een woning aan de Motorstraat zijn 39-jarige vrouw mishandeld en de huisraad kort en klein geslagen. Hij zou haar ook hebben bedreigd met een mes. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.