Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 9 december

Alkmaar 09-12-2005 - 14.45 uur

Autos te water, moeder en zoon zwaar gewond

Opperdoes, vrijdag 9 december 2005.

Vanmorgen om 09.25 uur reed er door gladheid op de Nieuweweg een auto te water met daarin een 48-jarige bestuurder en zijn 82-jarige moeder uit Twisk. Ze kwamen uit de richting van Twisk en reden juist de bebouwde kom van Opperdoes binnen. De auto kwam op zijn kop in de diepe sloot naast de weg terecht. Medewerkers van een baggerbedrijf die in de omgeving aan het werk waren, hebben met behulp van een kraan en omstanders de auto boven water getakeld. Zij hebben uitstekend werk verricht. De man en de vrouw konden met hulp van duikers van de brandweer uit hun positie worden bevrijd. Ze zijn in kritieke toestand naar ziekenhuizen in Hoorn en Alkmaar vervoerd en daar opgenomen. Ze verkeren nog in levensgevaar.

Een 20-jarige automobiliste uit Twisk die iets later door de bocht reed schrok van de situatie en slipte tevens met haar auto en kwam ook in de sloot terecht. Zij kon op eigen kracht uit het voertuig komen en raakte slechts licht gewond.

Automobiliste opgenomen in ziekenhuis

Hoorn, vrijdag 9 december 2005.

Een 33-jarige automobiliste uit Hoorn is vanmorgen met nekklachten opgenomen in het ziekenhuis nadat zij met haar auto een boom had overreden. De vrouw reed over de Venneweg en kwam uit de richting van de Hulk. Door gladheid raakte zij de macht over het stuur kwijt en kwam naast de weg terecht waarna zij via de boom in de berm van de weg tot stilstand kwam.

Autos in de dezelfde greppel door gladheid

Den Helder, vrijdag 9 december 2005.

Een 26-jarige automobiliste uit Den Helder, verloor vanmorgen omstreeks 09.00 uur de macht over het stuur van haar auto op de Zanddijk. De vrouw kwam uit de richting van Julianadorp en haar voertuig raakte in een slip in een flauwe bocht. De auto draaide om de as en kwam terecht in een greppel naast de weg. De vrouw werd met een pijnlijk hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Een tweede automobiliste, een 41-jarige vrouw uit Den Helder, die ook aan kwam rijden over de Zanddijk uit de richting van Julianadorp, schrok van de hulpverleners die bezig waren met de eerste aanrijding. Zij trapte op de rem en door het gladde wegdek belandde ook zij met haar auto in de greppel. Zij werd met heupletsel vervoerd naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Fietsers onderuit

Den Helder, vrijdag 9 december 2005.

Twee 13-jarige meisjes uit Den Helder gingen vanmorgen omstreeks 10.00 uur, onafhankelijk van elkaar, op hun fiets onderuit op het fietspad in het park bij de Texelstroomlaan. Het fietspad was opgevroren en glad. Een meisje liep een gebroken linker onderarm op, de ander had een pijnlijke heup. Ze werden beiden vervoerd naar het Geminiziekenhuis.

Conflict tussen glazenwassers

Medemblik, donderdag 8 december 2005.

Een 32-jarige glazenwasser uit Zaandijk is omstreeks 16.30 uur aangehouden op de Pekelharinghaven wegens mishandeling. Hij had een 48-jarige vrouwelijke concurrent uit Den Oever belaagd en met zijn vlakke hand in haar gezicht geslagen. De twee hebben een geschil over het recht om ruiten te wassen in een deel van Medemblik. De man is na verhoor op het bureau heengezonden. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond

Alkmaar, donderdag 8 december 2005.

Omstreeks 17.30 uur vond er op de kruising Westerweg-Frits Conijnlaan een botsing plaats tussen een fietser en een automobilist. De fietser werd met nog onbekend letsel ter behandeling in het ziekenhuis opgenomen.

De 29-jarige automobilist (woonplaats nog onbekend), reed met zijn voertuig over de Westerweg in de richting van het Scharloo. Vermoedelijk reed hij te snel en zag te laat dat de fietser de rijbaan overstak. Ondanks hevig remmen kon hij een aanrijding niet voorkomen. De automobilist had geen alcohol gedronken. De afdeling verkeer heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Inbraak flatwoning

Alkmaar, donderdag 8 december 2005.

Tussen 16.00 en 20.30 uur is er ingebroken in een flatwoning aan de Honthorstlaan. De daders zijn binnengekomen via het balkon en hebben een deur opengebroken. Uit de woning werden diverse sieraden en een fotocamera meegenomen.

Gestolen auto uitgebrand teruggevonden

Den Helder, donderdag 8 december 2005.

Omstreeks 23.20 uur werd er op de Waddenzeestraat een brandende auto aangetroffen. Het ging om een grijze Chrysler van het type Voyager. Onderzoek leerde dat deze auto eerder op de avond was ontvreemd op de Drechterwaard in Alkmaar. De auto ging geheel verloren.

Drankrijder dankzij getuige aangehouden

Alkmaar, vrijdag 9 december 2005.

Vannacht om 03.45 uur werd op de Ommering een 39-jarige automobilist uit Heerhugowaard staande gehouden. Een getuige had de politie gebeld met de mededeling dat de verdachte slingerend en erg langzaam reed. De man blies aan het bureau 425 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Veroorzaker aanrijding meldt zich bij politie in ziekenhuis

Akersloot, vrijdag 9 december 2005.

Na een melding van passanten troffen agenten omstreeks 06.00 uur op de Molenlei een personenauto tegen een pui van een bedrijf aan. De bestuurder van de auto was niet meer aanwezig. Gezien het sporenbeeld was hij aan komen rijden over de Kanaaldijk uit de richting van Alkmaar. Enige tientallen meters voor de kruising met de Molenlei was hij met zijn rechterwiel in de berm geraakt. Daarna heeft hij de macht over het stuur verloren, een lantaarnpaal geramd en kwam hij tot stilstand tegen de pui. De auto en de gevel van het pand raakten zwaar beschadigd. De bestuurder, een 29-jarige man uit Heiloo, meldde zich kort hierna bij een agent die voor een andere zaak in het ziekenhuis aanwezig was. De verdachte werd ter behandeling opgenomen. Er is bloed van hem afgenomen om te onderzoeken of hij alcohol heeft gedronken.

Truck met oplegger van de weg

Sint Maartensvlotbrug, vrijdag 9 december 2005.

Omstreeks 01.30 uur verloor op de Rijksweg N9 een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Breezand, door nog onbekende oorzaak, de macht over het stuur van zijn truck met oplegger. De combinatie kwam scheef te staan in de berm, enkele meters verwijderd van het water van het Noordhollands Kanaal. De vracht, bestaande uit 44 kuubskisten met gewassen leliebollen, was grotendeels van de oplegger gegleden. Teneinde de combinatie veilig te kunnen bergen werd de Rijksweg voor enkele uren door Rijkswaterstaat afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de Westerduinweg.

Fietser gewond, automobilist rijdt door

Hoorn, vrijdag 9 december 2005.

Vanmorgen om 08.40 uur vond er een aanrijding plaats tussen een 17-jarige fietser uit Abbekerk en een auto op de kruising Wogmergouw en de Berkmergouw. De fietser kwam ten val en liep een lichte hersenschudding op. De automobilist reed door en bleef onbekend. De fietser kwam uit de richting van het Hoefblad en kreeg bij de kruising geen vrije doorgang van de automobilist die reed in een zwarte personenauto, vermoedelijk een Volkswagen Golf. Daarachter reden nog enkele automobilisten die de aanrijding moeten hebben zien gebeuren. Eén van hen stapte uit en vroeg aan de fietser hoe het met hem ging. De politie vraagt getuigen van de aanrijding zich te melden bij de politie in Hoorn telefoonnummer 0900-8844.

Laatst gewijzigd 09-12-2005 14:49 | © Politie Noord-Holland Noord |