Gemeente Amsterdam

Amsterdamse Vrijwilligersprijs 2005

Nieuwe campagne gelanceerd: Wat doe jij voor de stad?

9 december 2005
---

Tijdens een ontbijtbijeenkomst heeft wethouder Aboutaleb de Amsterdamse vrijwilligersprijs uitgereikt aan de heer Willem Koppen. De winnaar kreeg ondermeer een rol in de campagne Wat doe jij voor de stad? De tweede serie van deze campagne werd deze ochtend gelanceerd.

Genomineerden

De initiatiefnemer van de vrijwilligersprijs, de Vrijwilligerscentrale Amsterdam (VWCA), had Amsterdammers opgeroepen vrijwilligers voor te dragen. Een behoorlijk aantal voordrachten waren het resultaat, waaruit een jury drie genomineerden koos. Deze genomineerden, Americo Salvador, Ahmed El Mesri en Willem Koppen, werden de afgelopen weken door AT5 geportretteerd in hun vrijwilligerswerk.

Willem en Ahmed

Amsterdamse vrijwilliger 2005

Uiteindelijk kreeg Willem Koppen uit handen van Wethouder Aboutaleb de bokaal voor de Amsterdamse vrijwilliger van het jaar. Willem doet vrijwilligerswerk bij De Regenboog Inloophuizen. Hij is buddy en geeft voorlichting over drugs aan scholieren. De jury was enthousiast over Willem omdat uit alles blijkt dat hij een verschil maakt voor de stad. Zijn werk voor mensen aan de rand van de maatschappij werkt ontlastend voor heel Amsterdam. Daarbij is zijn inzet groot. Hij begeeft zich in diverse projecten en initieert nieuwe activiteiten als hij een probleem signaleert.

Ontbijtzaal

Prijs

Naast de bokaal ontving de Amsterdamse vrijwilliger van het jaar ook een VIP weekend in een luxe hotel. Bovendien wordt hij in de schijnwerpers gezet in de tweede serie van de campagne "Wat doe jij voor de stad?" die vandaag gelanceerd is. In deze campagne worden Amsterdammers geportretteerd, die belangeloos iets doen voor andere Amsterdammers in hun straat, buurt of stadsdeel.

Campagne

De geportretteerde vrijwilligers worden met een schemerlamp symbolisch in de schijnwerpers gezet. De vrijwilligers zijn te zien op posters in de stad, in spotjes op AT5 en op de website www.amsterdam.nl/wijamsterdammers. Een van de vrijwilligers in de campagne is Edwin Brugmans, winnaar van de baarsjes vrijwilligersprijs 2005. Hij kreeg deze prijs voor de Marokkaans/ Joods voetbaltoernooien die hij organiseerde op het Mercatorplein.

orphee