Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

9 december 2005

Drugsdealers aangehouden In een uitgebreid onderzoek naar de handel in harddrugs, heeft de politie woensdagmorgen (7/12) een 50 jarige man en een 50 jarige vrouw, aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Beiden verdachten komen uit Apeldoorn. Bij de aanhouding was de man in bezit van meer dan 10 gram harddrugs en in de woning van de vrouw trof de politie een geringe hoeveelheid harddrugs. De man en de vrouw werden aangehouden nadat uit eerdere onderzoeken een ernstig vermoeden was ontstaan, dat de man en de vrouw zich de laatste tijd schuldig maakten aan het dealen van harddrugs in onder andere het pand van het OAC (Opvang en Advies Centrum) aan de Sophialaan in Apeldoorn. In welke periode en op welke schaal daar is gehandeld is nog in onderzoek.

De aanhoudingen van de man en de vrouw zijn een vervolg op het onderzoek van de Apeldoornse politie die afgelopen vrijdag (2/12) in de binnenstad van Apeldoorn 21 verdachten oppakte. Het betroffen gebruikers van harddrugs, maar ook enkele straatdealers

In hetzelfde drugsonderzoek werd dinsdagochtend (6/12) een 62-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van handel in harddrugs, vanuit zijn woning. Bij de aanhouding trof de politie in zijn woonkamer geringe hoeveelheden heroïne en cocaïne aan. Ook werden goederen waaronder weegschaaltjes en plastic zakjes aangetroffen. Verder trof de politie meerdere mobiele telefoons, horloges, gereedschappen en een videocamera met opnamen van een kinderfeestje in beslag genomen. Naar de herkomst daarvan doet de politie nader onderzoek.

Man meldt zich met gestolen goed Terwijl deze aanhouding gaande was, meldde zich een 44 jarige Apeldoorner bij de woning van de 62 jarige verdachte. Hij wilde de bewoner een bodywarmer te koop aanbieden. Na onderzoek werd duidelijk, dat de bodywarmer was ontvreemd bij een winkel in het centrum van Apeldoorn. De 44 jarige man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --