Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

9 december 2005

Onderwerp: weer duo aangehouden voor overvallen.

Met de aanhouding van twee Doetinchemse mannen (20 en 27 jaar) verwacht de politie weer enkele overvallen op te kunnen lossen. Begin deze maand werd al de aanhouding van twee Terborgse jongens gemeld, die van meerdere overvallen worden verdacht. Donderdagavond werden de Doetinchemmers aangehouden vlak voordat zij, zo bleek, een overval in Eerbeek wilden plegen. Beiden zijn in verzekering gesteld en worden verhoord.

Mede dankzij een oplettende getuige heeft een aanhoudingseenheid van de politie donderdagavond in Eerbeek twee mannen aangehouden die op het punt stonden een overval te plegen. De twee worden ook verdacht van de overvallen op de videotheek aan de Bongerd (11/11) en die op het Shell-station aan de Bilderdijkstraat (20/11).

Een speciaal rechercheteam heeft zich de afgelopen periode bezig gehouden met het onderzoek naar de beide Doetinchemse overvallen. In beide gevallen werd het aanwezige personeel met een vuurwapen bedreigd en gingen de overvallers er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Aan de hand van het buurtonderzoek, een passantenonderzoek en ingewonnen informatie ontstond er bij de rechercheurs een duidelijk beeld van beide overvallers. Een tip van een oplettende getuige zorgde voor de doorbraak.

Aangezien tijdens beide overvallen een vuurwapen werd gebruikt, is in overleg met de officier van justitie een speciaal aanhoudingsteam opgeroepen om beide mannen, die op dat moment in Eerbeek waren, aan te houden. Tijdens een snelle en gecoördineerde actie werd het duo aangehouden. Al snel bleek, dat zij op het punt hadden gestaan een overval te plegen op de plaatselijke tabaksshop.

De aangehouden mannen zijn in verzekering gesteld en worden verhoord. In de komende dagen moet duidelijk worden of zij meer overvallen op hun kerfstok hebben. In verband met de onrust die na beide overvallen was ontstaan, heeft de politie er voor gekozen om deze aanhouding direct te melden.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --