Dienstenbond CNV

CNV Dienstenbondleden stemmen in met CAO Bloemenveiling Aalsmeer 09-12-2005

Er is een nieuwe CAO voor de 1800 medewerkers van Bloemenveiling Aalsmeer (VBA). CNV Dienstenbondbestuurder Fedde Monsma: Het CAO-traject is een zwaar gevecht geweest, omdat er een aantal moeilijke onderwerpen op tafel lagen zoals de pensioenregeling en vroegveilen. Zowel CNV Dienstenbond als de VBA hebben een veer moeten laten, maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn.

De bestuurder licht toe dat tijdens de ledenvergadering vandaag waarop het tot een akkoord is gekomen eerder veel discussie ontstond over de nieuwe pensioenregeling. Als gevolg van de kabinetsmaatregelen volgen namelijk verschillende aanpassingen. Veel vragen over de nieuwe pensioenregeling werden terecht op me afgevuurd, want er verandert natuurlijk het nodige. Maar gelukkig zien de leden in dat dit in deze context het meest haalbare is. Bijzonder is de afspraak dat VBA tijdens het levensloopverlof 50 procent van de pensioenpremie betaalt. Daar is niet eerder een afspraak over gemaakt.

De CAO voor de Bloemenveiling Aalsmeer loopt van 1 juli 2004 tot 1 juni 2007. De loonsverhoging bedraagt 3,75 procent in totaal en 0,5 procent éénmalig. Opmerkelijk in deze CAO zijn de afspraken voor vakbondscontributie. Monsma: De VBA vindt het belangrijk dat CNV Dienstenbond veel leden heeft en stimuleert daarom het lidmaatschap door het eerste jaar 50 procent hiervan te betalen. Daarbovenop krijgen de huidige leden de mogelijkheid om de contributie van hun brutoloon te laten betalen. Dat kan al gauw de helft schelen. Al met al een goede afspraak.

De bloemenveiling Aalsmeer is de grootste bloemenveiling van Europa op één locatie met 1800 medewerkers.

Hoofddorp, 9 december 2005

Voor nadere informatie:
Fedde Monsma, bestuurder, 06 20 47 18 93
Lilly van Geest, persvoorlichter, 06 10 88 41 41