Ministerie ez

http://www.minez.nl

Ministerie van Economische Zaken
Persbericht
9 december 2005

Interdepartementale programmadirectie Energietransitie ingesteld

Zes bewindslieden hebben op 9 december een interdepartementale programmadirectie energietransitie ingesteld. Het gaat om de ministers van Economische Zaken, Verkeer en Waterstaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Ontwikkelingssamenwerking en de staatssecretarissen van Financiën en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.
Na enkele jaren van transitiebeleid is besloten energietransitie de spil te laten zijn van het vervolg op dit beleid, waarbij andere beleidsonderdelen worden ingevlochten. Bij de op deze manier verbrede energietransitie wordt gebruik gemaakt van eerder opgedane ervaringen , zoals het werken met platforms waarbij initiatieven vanuit de markt komen. Het gaat hier om publiek private samenwerkingsverbanden die bestaan uit groeperingen van verschillende pluimage (industrie, milieubeweging, consumenten, kennisinfrastructuur en verschillende overheden).
Minister Brinkhorst van Economische Zaken noemde bij de ondertekeningsbijeenkomst de instelling van de nieuwe interdepartementale programmadirectie een belangrijke stap op de lange weg naar weg naar een duurzame energievoorziening.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl
Voor journalisten: Jan van Diepen 070-3796073, e-mail j.s.vandiepen@minez.nl.