Landstede


Honderden vmboers proeven mbo-sfeer

De sfeer proeven bij het mbo op een gewone, doordeweekse schooldag. Dat was de doelstelling van de vmbo Introductiedagen.

Op 29 november, 1 december en 7 december werden deze dagen gezamenlijk gehouden door Landstede, Deltion, Groene Welle en Cibap. Een nieuwe vorm van oriënteren waarvan veel vmboers uit Zwolle en verre omstreken gebruik maakten.

De mboers in spé konden bij Landstede een kijkje nemen bij de clusters Economie, Zorg en Welzijn en Uiterlijke verzorging. Bepaalde facetten van de opleidingen werden in workshops geïllustreerd.

Zo werd bijvoorbeeld getoond hoe een tillift werkt en hoe men in de economische opleidingen met een totaal vernieuwd computersysteem werkt. Het hoofddoel van de introductiedagen was het proeven van de sfeer.

Dus niet alleen horen hoe het er aan toe gaat in het mbo, maar ook ervaren. De basis- en kaderleerlingen van het vmbo hadden de gelegenheid om in de pauzes mbo-leerlingen te ontmoeten. De nieuwe vorm van introductie leverde positieve reacties op bij de leerlingen.

Bij deze introductiedagen is de nadruk gelegd op ervaren, omdat dat in het algemeen een belangrijk aspect is van het onderwijs bij Landstede.

Onderwijs waarbij veel aandacht wordt besteed aan de praktijk, het ervaren op de werkplek. Door de vmboers niet alleen te vertéllen wat de mbo-wereld zoal te bieden heeft, maar ook te laten ervaren, konden zij een beeld krijgen van hoe leuk een beroepsopleiding kan zijn.

Meer informatie Landstede Beroepsopleidingen