Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


09-12-2005
Premier geeft startschot voor Task Force Groenten en Fruit

Door een slok van `het drankje van de toekomst' gaf premier J.P. Balkenende op 7 december het startschot voor de Task Force Beschikbaarheid Groenten en Fruit.

Het ontwikkelen van `drinkgroenten' vormt één van de projecten van de Task Force. Hiermee wil ze groenten en fruit beter beschikbaar en toegankelijk maken voor de Nederlandse consument. De consumptie ligt op dit moment op circa 50% van de aanbevolen hoeveelheid. Dit wordt grotendeels veroorzaakt doordat de vorm waarin en de plaats waarop groenten en fruit worden aangeboden onvoldoende aansluit bij de hedendaagse vraag.

Door de initiatieven binnen het Convenant Overgewicht en het Nederlandse innovatiebeleid (o.a. `Flowers en Food') te koppelen, wil de Task Force innovatieve producten en markten ontwikkelen waarmee deze aansluiting tot stand komt. De Task Force ging van start op het Nationale Innovatie Event. Partners in de Task Force zijn onder andere AGF Promotie Nederland, Plantum NL en het Productschap Tuinbouw. Andere projecten waarop de Task Force zich richt zijn onder meer Schoolfruit, Werkfruit en Sportfruit.

Meer informatie: r.poort@agfpn.nl

Bron: AGF Promotie Nederland, Zoetermeer