Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

09 december 2005

Harderwijk - Politie zoekt contact met automobiliste De politie wil graag de identiteit weten van een automobiliste die betrokken is geweest bij een aanrijding op woensdag (07-12) rond 07.40 uur. Een 22-jarige automobiliste uit Nunspeet kwam vanaf de A28 en stond aan het eind van de afrit Harderwijk/Lelystad te wachten bij de verkeerslichten toen een onbekende vrouw in een donkerkleurige personenauto achter op haar botste. Omdat er geen schade was werden er geen gegevens uitgewisseld. In de loop van de morgen kreeg de Nunspeetse zodanig pijnklachten in hoofd en nek dat ze zich onder doktersbehandeling moest stellen. De onbekende automobiliste wordt verzocht zich te melden via 0900 8844 zodat de aanrijding volgens de regels kan worden afgehandeld.

Elburg - Bromscooter rijdt te snel

De politie heeft op donderdagmiddag (08-12) op de Klokbekerweg thv het winkelcentrum een snelheidscontrole gehouden. De automobilisten hielden zich keurig aan de snelheid, er werd alleen een boete uitgereikt aan een bromscooter ivm het overschrijden van de maximum snelheid.

Harderwijk - Drankrijder betrapt

Een 39-jarige automobilist uit Arnhem bleek bij een politiecontrole op vrijdag (09-12) rond 01.40 uur op de Leuvenumseweg onder invloed van alcohol. Hij blies 1,35 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en de politie maakt een proces-verbaal op.

Nunspeet - Medewerker lichtgewond bij bedrijfsongeval

Een 16-jarige medewerker van een bedrijf aan de Oosteinderweg raakte licht gewond bij een bedrijfsongeval op donderdagmiddag (08-12). De man raakte tijdens zijn werkzaamheden bekneld tussen twee machines en verloor het bewustzijn. Ambulance en brandweer werden meteen gewaarschuwd. Dankzij snel ingrijpen van het hoofd technische dienst kon de jongeman snel worden bevrijd uit zijn benarde positie en vielen de verwondingen mee. Voor alle zekerheid is hij voor observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Putten - Winkeldief aangehouden

De politie heeft op donderdagmiddag (08-12) een 40-jarige Arnhemmer aangehouden voor diefstal kleding uit een winkel aan de Verlengde Dorpsstraat. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de man in vrijheid gesteld.

Epe - 168 bestuurders te snel

De politie heeft op donderdag (08-12) bij twee snelheidscontroles aan 168 bestuurders een bekeuring uitgereikt ivm het overschrijden van de maximum snelheid. Op de Hoofdstraat te Epe werden 606 passanten gecontroleerd waarvan 24 in overtreding en op de Apeldoorn-seweg te Vaassen werden er 932 passanten gecontroleerd waarvan 144 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur op een traject waar 50 km per uur is toegestaan.

Vaassen - Winkeldief aangehouden De politie heeft een 43-jarige Vaassenaar aangehouden voor diefstal uit een winkel aan de Kosterstraat op donderdagmiddag (08-12). De man nam voor een bedrag van bij E 7,- goederen weg zonder te betalen. De man kreeg een boete van E 125,- uitgereikt en werd daarna in vrijheid gesteld. Het winkelbedrijf heeft de man een winkelverbod opgelegd.

Ermelo - Extra fietskijkdag op 17 december Doordat de maandelijkse fietskijkdag op het politiebureau van Ermelo op zaterdag 26 nov. niet kon plaatsvinden, heeft de politie op zaterdag 17 december a.s. tussen 09.00 en 12.00 uur een extra fietskijkdag ingelast. De oorspronkelijk geplande fietskijkdag van zaterdag 31 december as gaat niet door vanwege de personele planning op de oudejaarsdag. Deze fietskijkdag is verplaatst naar 7 januari 2006. De politie in Ermelo geeft gedupeerden van gestolen fietsen iedere laatste zaterdag van de maand, tussen 09.00 en 12.00 uur, de gelegenheid om tussen de gevonden fietsen te zoeken naar hun eigen tweewieler.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --