Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt autobranden

Beneden-Leeuwen 09-12-2005 - (08)

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van twee uitgebrande auto's op de Zandstraat in Beneden-Leeuwen in de nacht van donderdag op vrijdag.

Bewoners aan de Zandstraat werden tegen drie uur 's nachts wakker van hondengeblaf. Er bleek een auto in brand te staan waarop politie en brandweer werden gewaarschuwd. Samen met buren werd geprobeerd te voorkomen dat de vlammen zouden overslaan naar een tweede auto. Dit lukte niet en ook de brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat beide voertuigen geheel uitbrandden.

Agenten zijn meteen met een onderzoek gestart en vermoedt dat er sprake is van brandstichting. De omgeving is afgezocht en er is nog dezelfde nacht gestart met het houden van een buurtonderzoek. Dit is in de loop van de ochtend voortgezet. Er is inmiddels aangifte gedaan van brandstichting.

De politie vraagt getuigen die donderdagnacht tussen 02.00 en 03.00 uur iets verdachts gezien of gehoord hebben, en die nog niet met de politie hebben gesproken, om contact op te nemen met het team Beuningen op telefoonnummer 0900-8844.