Politie Gelderland-Zuid

Snackkoerier in centrum van Tiel beroofd

Tiel 09-12-2005 - (04)

Donderdagavond tussen 18:00 en 18:30 is een 17-jarige jongen uit Tiel beroofd door twee mannen. De jongen, een snackkoerier, reed op een snorfiets over de Oliemolenwal in de richting van de Santwijckse Poort. Ter hoogte van een steegje komen twee mannen uit de richting van de Waterstraat gerend. Eén van de mannen trekt de jongen aan zijn jas, waardoor deze gedwongen is te stoppen. De man slaat de jongen en eist geld. Daarop geeft de jongen zijn portemonnee aan de man.

Het betrof vermoedelijk een blanke man van 1,80 meter met een normaal postuur. Hij sprak gebrekkig Nederlands. Hij droeg een dikke, donkere driekwart lange jas met capuchon. Hij droeg een bivakmuts en een donkerkleurige broek. De tweede man deed tijdens de beroving niets. Het signalement van deze man lijkt op die van de andere. Deze man was ook ongeveer 1.80 groot. Hij droeg een bruine korte lederen jas. Eronder droeg hij een kledingstuk met een donkere capuchon en een donkere broek.

Na de beroving zijn de mannen weer het steegje ingelopen richting de Waterstraat. De politie zoekt getuigen van deze beroving. Zij kunnen contact met de politie opnemen via telefoonnummer 0900-8844