Ihc holland merwede

Nieuwe president directeur IHC Holland Merwede

Persbericht 9 december 2005

Bij de verzelfstandiging van IHC Holland Merwede BV werd door aandeelhouders besloten, in verband met de op handen zijnde pensionering van de huidige president-directeur de heer Ir. J.J.C.M. van Dooremalen, zijn opvolging ter hand te nemen.

Wij kunnen U thans mededelen dat dit proces is afgerond en de algemene vergadering van aandeelhouders voornemens is in zijn opvolging te voorzien middels de benoeming van de heer Drs. G.L.M. Hamers, thans nog directeur van Imtech Marine & Offshore. Aan de ondernemingsraad is terzake advies gevraagd. De heer Hamers zal per heden aanvangen met werkzaamheden voor IHC Holland Merwede BV. In verband met de afronding en overdracht van zijn vorige functie zal hij per 1 maart 2006 de functie als president-directeur gaan uitoefenen.

Het is te voorzien dat de heer Van Dooremalen na een inwerkperiode van de heer Hamers per
1 juni a.s. zal terugtreden als statutair directeur, waarna het in de bedoeling ligt dat hij zal toetreden tot de Raad van Commissarissen van IHC Holland Merwede BV.

Profiel IHC Holland Merwede

IHC Holland Merwede richt zich op de voortdurende ontwikkeling van haar ontwerp- en bouwactiviteiten voor de baggerindustrie, waarin zij marktleider is. Tevens ontwikkelt en bouwt de onderneming geavanceerde schepen voor de scheepvaartindustrie. Tot de klantenkring van IHC Holland Merwede behoren onder meer grote baggerbedrijven, rederijen, olie- en gasconcerns, offshore contractors en bouwmaatschappijen. IHC Holland Merwede heeft ruim 1.800 medewerkers in dienst, verspreid over de bedrijven in Kinderdijk, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Delfgauw, Goes en Ljubljana (Slovenië). Ook heeft het bedrijf medewerkers gestationeerd in Azië en het Midden-Oosten.


Noot voor de redactie,