Persberichten 9 december 2005

's-Hertogenbosch 09-12-2005

RIJBEWIJS INGEVORDERD

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie van een 34 jarige inwoner van s-Hertogenbosch het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn auto over de Vughterweg terwijl hij te veel had gedronken.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch In een woning in het centrum s-Hertogenbosch heeft de politie donderdagavond een 61 jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 48 jarige vriendin te hebben mishandeld. De man in ingesloten.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Nieuwkuijk Donderdagmiddag omstreeks half zes ontstond er in een restaurant aan de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk onenigheid waarbij door enkele verdachten met flessen en borden werd gegooid. Een medewerkster van het restaurant raakte daarbij gewond. Zij kreeg iets tegen haar hoofd, viel en kwam met haar hand in gebroken glaswerk terecht. Omdat er op dat moment in het restaurant enkele politiemensen in opleiding zaten te eten werd de onenigheid snel in de kiem gesmoord en konden er drie verdachten worden aangehouden. Het betreft twee mannen van Chinese afkomst waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld en een 28 jarige Chinees uit Nijmegen. Het drietal is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

HUISELIJKE GEWELD EN GESTOLEN MOTOREN

Boxtel De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 21 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn vriendin in haar woning in Boxtel te hebben mishandeld. De vrouw was meerdere keren hard tegen het hoofd geslagen. Bij de aanhouding van de verdachte trof de politie in een slaapkamer van de woning twee motoren aan waarvan is vastgesteld dat deze van diefstal afkomstig zijn.

De zaak wordt door de politie onderzocht.

NIET VOLDAAN AAN BEVEL

Uden Een 36 jarige inwoner van Uden is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden terzake het voldoen aan een door de politie gegeven bevel of vordering.

De verdachte had in een horecazaak aan de Markt andere klanten lastig gevallen en enkele keren tegen de ramen en de toegangsdeur geslagen. De man is diverse keren gevraagd om weg te gaan wat hij deed maar hij kwam telkens weer terug. Toen hem uiteindelijk door de politie nadrukkelijk bevolen werd om weg te gaan weigerde hij dat.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Oss In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Schalkskampweg in zijn woonplaats Oss een 38 jarige automobilist aangehouden. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Tegen de man, die ook een rijverbod kreeg van 4 uur, is proces-verbaal opgemaakt.

VOETGANGER AANGEREDEN

Ravenstein Donderdagmiddag is op de Veersingel in zijn woonplaats Ravenstein een 40 jarige voetganger aangereden door een 47 jarige automobiliste eveneens uit Ravenstein.

De voetganger liep aan de kant van de weg in de dezelfde richting als de automobiliste. De vrouw werd kennelijk door de laagstaande zon verblind en zag daardoor de man niet. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis is Oss.

GEWOND BIJ VAL MET BROMFIETS

Grave Donderdagavond is een 45 jarige vrouw uit Mook op de Koninginnedijk in Grave gewond geraakt. Zij zat achterop een bromfiets die werd bestuurd door haar 38 jarige echtgenoot. Toen de man over een met modder besmeurde ijzeren plaat reed slipte hij onderuit, tengevolge waarvan zijn vrouw met het hoofd op het wegdek viel. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

Oss Op de zolder van een woning aan de Van Reenenstraat te Oss is op 9 december 2005 een hennepkwekerij ontmanteld. De 190 planten, alsmede kweekapparatuur is inbeslaggenomen. De stroom werd illegaal afgestapt en wel op zodanige wijze dat groot brandgevaar aanwezig was. Er is niemand aangehouden.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Een 19 jarige vrouw uit Den Bosch is op 9 december 2005 aangehouden ivm diefstal van een flesje parfum uit een winkel aan de Markt te Den Bosch.

VAN FIETS BEROOFD

Oss Een 17 jarige jongen uit Oss is op 8 december 2005 omstreeks 18.10 uur op de Ossenstaart te Oss van zijn fiets beroofd. De jongen werd vastgepakt door een nog onbekende ongeveer 20 jarige jongen en deze zei hem dat hij zijn geld moest afgeven. Toen de jongen hierop zei geen geld te hebben, werden zijn zakken doorzocht. Een tas, die hij bij zich had werd afgepakt en een ongeveer 12 jarige jongen, doorzocht de tas. Toen hier ook niets van waarde in bleek te zitten, pakte de 20 jarige jongen de fiets van het slachtoffer en fietste hierop weg.

De 12 jarige jongen vertrok op de fiets, waarmee beide jongens gekomen waren.