Politie Hollands Midden

Datum: 9 December 2005

Lisse Poging woninginbraak

Donderdag 8 december, omstreeks 21.45 uur, hebben drie personen geprobeerd in te breken in een woning aan 't Lange Rack. De bewoonster werd wakker van de geluiden en nam poolshoogte. De vrouw zag dat drie personen probeerden het raam open te krijgen en schreeuwde naar de personen. De drie renden weg naar de voorzijde van de woning waarna ze de wijk inrenden en uit het zicht verdwenen. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Lisse Aanhouding na bedreiging

De politie heeft donderdag 8 december even na 17.00 uur een 24-jarige man uit Noordwijk aangehouden op verdenking van bedreiging en het doen van onzedelijke voorstellen. Tussen de verdachte en een verkoopster van een winkel op de Kanaalstraat ontstond omstreeks 16.30 uur een woordenwisseling waarbij de man op intimiderende en bedreigende toon onzedelijke voorstellen deed. Daarbij liep de man steeds dichter naar de vrouw. De verkoopster wist uiteindelijk bij de deur een bekende aan te spreken waarna de man de winkel verliet. De verkoopster heeft hierna de politie gebeld waarna de verdachte op de Grachtweg werd aangehouden.

Noordwijk Aanhouding op heterdaad De politie van Noordwijk heeft op vrijdag 9 december, rond 10.45 uur, met de hulp van een oplettende getuige een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was door de getuige opgemerkt doordat hij zich verdacht ophield bij een woning aan de Bosweg. De getuige zag op een gegeven moment dat de man de zijdeur aan het openbreken was en belde direct de politie. De politie wist de man even later op basis van het signalement wat de getuige had afgegeven aan te houden. In zijn rugtas vonden agenten werktuigen wat voor inbrekersgereedschap kan worden aangezien. De eigenaar van de woning heeft aangifte gedaan inbraak. De verdachte man is ingesloten.

Noordwijkerhout Rijden onder invloed

De politie heeft vrijdag 9 december, omstreeks 08.50 uur, een 27-jarige automobilist uit Noordwijkerhout aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de bestuurder met slippende banden rijden over de Pletterij, de Gieterij en vervolgens in de richting van de 's-Gravendamseweg. Hierop gaven de agenten de bestuurder op de Pilarenlaan een stopteken om een controle uit te voeren. De bestuurder stopte even, maar reed daarna weer door. Verderop op de Pilarenlaan stopte de man alsnog. Omdat bij de bestuurder een alcohollucht werd geroken werd er een blaastest afgenomen. Deze mislukte echter doordat de bestuurder vermoedelijk niet meer in staat was te blazen. De bestuurder weigerde mee te werken aan een bloedproef. Ook kon de bestuurder op navraag geen rijbewijs tonen. Tevens bleek de APK verlopen te zijn en bleek de auto niet verzekerd. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.

Sassenheim Inbraak in woning In een woning aan de Nachtegaallaan is op donderdag 8 december, in de late middag of vroege avond ingebroken. Via de achterzijde van de woning heeft men toegang tot de tuin verkregen om vervolgens via het open breken van een raam de woning binnen te dringen. De woning is doorzocht, het is nog onbekend wat er is weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Leiden Aanhouding na diefstal fiets

De politie heeft donderdagmiddag 8 december een 41-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets op de Haarlemmerstraat. De eigenaar had net zijn fiets voor een raam van een winkel gezet toen een getuige kwam melden dat de fiets gestolen was. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie later op de dag de verdachte, een bekende van de politie, aanhouden op de Beestenmarkt.

Zoeterwoude Diefstal uit woning De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan de Schenkelweg. Op donderdagavond 8 december, is er in de woning ingebroken. Dader(s) zijn via de achterzijde van de woning binnen gedrongen en hebben een geldbedrag van 80 euro weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Reeuwijk Voorkom insluipingen Het politieteam van Reeuwijk heeft de laatste tijd te maken gehad met insluipingen in woningen. In een paar weken tijd is in vier woningen in Reeuwijk een onbekende, ongewenste verdachte binnengeslopen en heeft spullen gestolen. Terwijl de bewoners thuis waren is de man de woningen binnengedrongen. In een woning aan de Van de Veldestraat werden zelfs de autosleutels uit het huis gestolen en werd de auto vervolgens van de oprit af meegenomen.

De politie waarschuwt voor insluipers en dringt erop aan dat de deuren en ramen waarop geen zicht is terwijl men thuis is gesloten worden. Het zichtbaar achterlaten van waardevolle goederen op bijvoorbeeld tafels en keukenbladen wordt eveneens afgeraden. Insluipers kijken vaak eerst door het raam of er iets naar hun gading is om vervolgens via een open deur of raam binnen te dringen. De politie heeft de insluipingen in onderzoek en vraagt de bewoners van Reeuwijk alert te zijn op verdachte situaties en deze te melden bij de politie.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --