Gemeente Wassenaar

minicontainer op het achterpad?
9 december 2005

Wat dan nog wel eens gebeurd is, dat men zijn minicontainer op een achterpad plaatst.

Vaak, zoals in Kerkehout maar ook elders in de gemeente, is de erfafscheiding tussen tuin en achterpad voorzien van een dichte schutting. Behalve dat er dus sprake is van het plaatsen van een minicontainer op een voor publiek vrij toegankelijke plaats, staat deze bak nu ook zo dat er vanuit de woning geen enkel zicht op is.

Dus ziet u ook niet wat er met uw minicontainer gebeurt of door wie!!! Dit terwijl u als gebruiker ( houder) van deze minicontainer wel aansprakelijk bent.

Zo is het voor mensen met kwade bedoelingen helemaal geen punt om deze minicontainer als opstapje te gebruiken om bij u of bij uw buren over de schutting te klimmen.Ook geeft, zoals nu met het oog op de jaarwisseling, een stuk vuurwerk in een minicontainer behalve een flinke knal en flinke schade soms ook andere neveneffecten.

En als de container brandt, is de directe omgeving, zoals een houten schutting of schuurtje ook beslist niet veilig.

Zeker met het oog op het ontbreken van enig zicht op deze situatie, graag uw aandacht hiervoor.Mocht u zon situatie bij uw buren bemerken, overleg het dan even met ze.

(Uitvoeringsbesluit krachtens art.15 lid 3 van de afvalstoffenverordening Wassenaar:"De houder van een inzamelmiddel moet ervoor zorgen dat de minicontainer, na lediging door de inzameldienst, zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk om 21.00 uur op de dag van inzameling van de weg wordt verwijderd").